Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Plik nie istnieje? o.O
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rangoo
Witam!

Mam kod .htaccess w postaci:
Kod
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]*?)$ index.php?0=$1 [QSA,L]

RewriteRule ^([^/]*?)/([^/]*?)$ index.php?0=$1&1=$2 [QSA,L]

RewriteRule ^([^/]*?)/([^/]*?)/([^/]*?)$ index.php?0=$1&1=$2&2=$3 [QSA,L]

i mam problem. Mianowicie, zuploadowane grafiki trzymam w folderze gfx. Jak widać, .htaccess - jeśli nie istnieje szukany plik - przekierowuje na index.php.

I teraz dziwna sprawa: niektóre pliki z gfx wykrywa, inne nie o.O niektóre normalnie się otwierają a inne przekierowane są do index.php... I istnieją na 100%.

Jeszcze w dodatku zaraz po dodaniu obrazka jest wyświetlona jego strona - i normalnie go widać. po odświeżeniu już nie ;/

Proszę o pomoc i z góry dzięki wink.gif
morbic
Zwracasz uwagę na małe/wielkie litery w nazwach plików w gfx/ ? Plik.JPG to nie to samo co plik.jpg
rangoo
Tak, zwracam uwagę.

P.S. Niekoniecznie miałoby to znaczenie, ma znaczenie tylko pod serwerami UNIX-owymi.
morbic
Też prawda smile.gif

Spróbuj czegoś takiego, chociaż i w Twoim przykładzie nie powinno łapać plików.

Kod
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/gfx/
RewriteRule ^([^/]*?)/([^/]*?)/([^/]*?)$ index.php?0=$1&1=$2&2=$3 [QSA,L]
RewriteRule ^([^/]*?)/([^/]*?)$ index.php?0=$1&1=$2 [QSA,L]
RewriteRule ^([^/]*?)$ index.php?0=$1 [QSA,L]
rangoo
Dalej to samo ;/ wcześniej (nie w sensie kodu, bo kod i jeden i drugi powinien działać) działała część obrazków (stare) a część nie, teraz już żadne...

@EDIT
w sumie okazało się że teraz żadnego folderu nie wykrywa, tylko po prostu tamte pliki były w cache przeglądarki.. czyli po prostu uważa wszystkie pliki za nieistniejące. Co mogę na to poradzić?

@EDIT2
po powrocie z Twojego kodu do mojego starego i wyczyszczeniu cache znowu nie wykrywa wszystkich obrazków, ale niektóre tak...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.