Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyrównanie tekstu w divie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
mimol
Mam taki kod
  1. <div id="pager" class="pager" style="width:490px;border-style: solid; border-width: 5px;">
  2. <form>
  3. <div style="text-align: left;"><span class="prev">Wstecz</span></div>
  4. <div style="text-align: center;"><input type="text" class="pagedisplay" style="width:40px;"></div>
  5. <div style="text-align: right;"><span class="next">Dalej</span></div>
  6. </form>
  7. </div>

Chcę żeby Wstecz było po lewej stronie diva, input pagedisplay na śrdoku a dalej po prawej stronie. Jak powinien wyglądać kod?
Robią mi się odstępy po każdym divie;/
trucksweb
  1. <div style="text-align: left;float:left;"><span class="prev">Wstecz</span></div>
  2. <div style="text-align: center;margin:0 auto;"><input type="text" class="pagedisplay" style="width:40px;"></div>
  3. <div style="text-align: right;float:right;"><span class="next">Dalej</span></div>
mimol
Dalej jest linijkę niżej... Jak to naprawić
trucksweb
jest duzo mozliwosci, zalazy co chcesz osiagnac

1. <div style="float:left;width:50%;">
  2. <div style="text-align: left;float:left;"><span class="prev">Wstecz</span></div>
  3. <div style="text-align: center;float:right;"><input type="text" class="pagedisplay" style="width:40px;"></div>
  4. </div>
  5.  
  6. <div style="
mimol
Coś się kod rozwalił.
Chcę żeby Wstecz było po lewej stronie diva, input pagedisplay na śrdoku a dalej po prawej stronie. Jak powinien wyglądać kod?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.