Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyśrodkowanie tekstu po prawej stronie w divie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
mikerow99
Mam taki kod
http://jsfiddle.net/zXc6K/9/
chciałbym ustawić tego diva ze style tak, zeby przylegał do prawej strony i żeby był wyśrodkowany w pionie.
Nie mogę pousuwać pól w tych klasach, bo wszystko się rozsypie. Co można tu jeszcze dodać?smile.gif
(do moderatora: nie mogę edytować tamtego tematu - został zablokowany i nie mam praw)
askone
Pokaż jako obrazek fragment layoutu, który chcesz zbudować - kod w jsfiddle nie ma obrazków więc trudno coś ustawić...
mikerow99
Może po prostu wkleję co chcę osiągnąć smile.gif

O, wszystko mam oprócz wyrównania tekstu do prawej.
Rid
Niech Pan spróbuje pobawić się atrybutem vertical- align.
askone
Według mnie spróbowałbym z
  1. position: relative
dla obiektu div'a z tekstem. Ponieważ jest on potomkiem dla
  1. <div class="logo">
to spróbuj go pozycjonować względnie dla niego

PS. Zobacz tutaj Trochę zmodyfikowałem Twój kod, ale chyba osiągnąłem to co chcesz smile.gif
Pozdrawiam
mikerow99
Hm, to nadal nie to. U mnie divy lewy i prawy są divem 'wlogo', nie bardzo to pewnie widać, ale tak jest smile.gif
I ten div z tekstem, który chcę zrobić przylega do tego diva prawy pomimo tego, że (div prawy) jest z tyłu. Jeśli zmniejszę prawego diva (z 40% do 30%) to mój tekst przylega dalej na prawo. Jak temu zaradzić? Chcę tego mojego diva wsadzić, żeby był tak jakby przed divem prawy, ale przylegał do prawej strony diva logo.

Próbowałem coś z vertical-align: middle; ale coś mi nie działa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.