Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: NetBeans nie widzi plików
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
i3l4z0
Ręce mi już opadają... nie mam żadnego pomysłu co może być przyczyną.

Po wybraniu nowego projektu "remote server" i w 100% poprawnym skonfigurowaniu dostaje komunikat, że nie znaleziono żadnych plików i mam się cofnąć i sprawdzić konfigurację servera lub zaznaczyć passive mode. O poprawnej konfiguracji jak już mówiłem wcześniej jestem przekonany na 100% ponieważ obok mam 2 inne komputery z tym samym projektem i nie ma żadnego problemu.

Laptop ma świeżo zainstalowaną vistę (to sprzęt służbowy i akurat ten egzemplarz posiada niestety taki system). Projekt leży sobie na ftp w OVH.
Nie mam bladego pojęcia co jest powodem takiego komunikatu, kombinowałem już chyba z wszystkimi możliwościami skonfigurowania jakie przyszły mi do głowy.
Ogólnie gdy sprawdzam połączenie z serwerem podczas konfiguracji projektu to jest wszystko ok, co potwierdza poźniejszy log.
Podczas próby pobrania plików, elegancko się łączy, login ok, password ok, directory ok... dochodzi do momentu 215 UNIX Type: L8 > PASV i koniec....
Próbuje wejść w tryb passive (wyłączenie trybu passive nic nie zmienia, poza ostatnim wierszem który wtedy ma polecenie PORT ...)

oto końcówka loga, wcześniej jest logowanie które przebiega bez problemu:

...
230 OK. Current restricted directory is /
TYPE I
200 TYPE is now 8-bit binary
CWD /www/warzywniak
250 OK. Current directory is /www/warzywniak
CWD /www/warzywniak
250 OK. Current directory is /www/warzywniak
PWD
257 "/www/warzywniak" is your current location
SYST
215 UNIX Type: L8
PASV

Ma ktoś może jakikolwiek pomysł co z tym zrobić?

edit.
Informacja dla osób z takim samym problemem.
Sprawdzone na dwóch vistach, problem zawsze taki sam... najprawdopodobniej wina jest gdzieś w bibliotekach systemowych.
W przypadku windows 7 jest już wszystko jak należy - mi na viście pozostała wirtualna maszyna.
loggon
Zamieniłem Jave 7 na 6 i wszystko pięknie śmiga.
Zainstaluj wersję Java 6 odpowiednią pod x32 lub x64 wersję i po problemie. Netbeans nie chodzi poprawnie w Java 7 (na obecną chwilę).
Osobiście mam wersję Javy pod 32bitowy system. O ile jeszcze działa tutaj LINK do java 6 na x32 bitowy system
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.