Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wycentrowania tła - problem na różnych przeglądarkach
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
betamat
Witam.
Problem polega na tym, że tło w FF jest ok, ale w Opera, Chrome, IE,... jest przesunięte o 1 piksel w prawo.

Html:
<body>
<div id="top-container"></div>
<div id="content">/div>
</body>

Css:
#top-container{background: url('top.jpg') center 0 no-repeat}

Czyli układ najbardziej banalny i prosty.

Miał ktoś kiedyś taki przypadek ? Jeśli tak, to prosiłbym o podpowiedź jak to rozwiązać.
croc
Podałeś zbyt mało informacji, na dodatek byle jak. Podaj porządnie cały kod.
qrooel
http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/
betamat
Wybaczcie...
http://wonderhouse.webrobi.pl/
croc
Napiszesz o co chodzi czy Ci się nie chce? Nie widzę tu nic przesuniętego.
betamat
Problem polega na tym, że tło w divie 'top-container' na FF jest ok, ale w Opera, Chrome, IE,... jest przesunięte o 1 piksel w prawo.

Sorry, ale jaśniej już nie umiem tego opisać.

U Ciebie jest tak samo na wszystkich przeglądarkach questionmark.gif
Ja i trzy inne osoby sprawdzały na różnych kompach i przeglądarkach - zawsze to samo -> na FF jest dobrze, ale na innych nie.
Oczywiście mogę podmienić background by było ok na tych pozostałych, ale na FF będzie wówczas źle.

Po pierwsze chcę zniwelować ten problem przesunięcia o 1px, a po drugie jestem ciekaw w czym problem. Napisałem paręset stron, nie raz używałem ten banalny zabieg z background'em i zawsze było ok, a tu nagle... lipa sad.gif
by_ikar
U mnie w ff7, opera 11.51, ie8 jest normalnie, przesunięcie jest tylko w chrome. Pewnie jakiś bug, lub coś w ten deseń. Możesz zastosować hack css dla chrome i mniej więcej wyglądało by to tak:

Kod
#top-container { background: #80C1EE url('../img/top-bg.jpg') center 0 no-repeat; (-bracket-:hack; background-position: 49.89% 0;); }
croc
U mnie w FF7 i Chrome 14 jest tak samo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.