misty
12.10.2011, 16:27:21
Czesc,
mam taki problem: jest formularz-rozne pola, rozne select listy (z zaznaczonymi juz wartosciami). Dopoki dzialam w obrebie formularza, klikam na przycisk ktory jest do niego podpiety (szukaj) - wszystko jest ok - moje dane sa w formularzu, select listy maja nadal wybrane wartosci i jest ok.
Problem pojawia sie gdy wciskam F5, ctr+r lub odswiezam strone poprzez klikniecie enter w pasku adresu.
Nie wiem za bardzo co z tym zrobic, czy ktos z Was ma moze dla mnie jakies sugestie?
pzdr
jeszcze mam jedno pytanko do Was- czy ctr+r czysci sesje w przegladarce?
blooregard
12.10.2011, 16:29:16
FF + Firebug i sam znajdziesz rozwiązanie problemu.
CTRL+R nie czyści pamięci podręcznej przeglądarki.
thek
13.10.2011, 08:35:57
A jak Ty byś chciał zapamietać dane, które nie są nawet nigdzie wysłane i zapisane, by można ich użyć do odtworzenia stanu w protokole http, który jest bezstanowy? Musiałbyś kontrolować każdą akcję "on change" użytkownika i zapisywać zmiany gdzieś. Choćby poprzez użycie AJAX połączonego z sesją, z której można to odtworzyć po odświeżeniu wszystko.
Co do drugiego to zależy od przeglądarki. Szukaj pod kątem odświeżania z pominięciem pamięci podręcznej. W Fx jest to domyślnie Ctrl+Shift+R
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.