Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Synchronizacja między 2 komputerami
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
gothye
Witam
Pracuję czasami nad projektem na 2 i więcej komputerach oddalonych od siebie ( różne miasta ,więc odpada lokalny SVN)
Czy jest możliwość synchronizacji między nimi plików projektu ? ( komputery dostają zmienne IP od ISP )

edit :

Ok znalazłem git

zarejestrowałem się na github.com ,konto free (30mb) , tylko mam problem z utworzeniem repozytorium :/
punkomuzykant
30 mb to bardzo mało więc zastanów się nad tym https://bitbucket.org/
by_ikar
Jak pracujesz sam, to dobrym rozwiązaniem też jest dropbox. 2gb na start, możesz powiększyć do 8gb poprzez zaproszenia. Całkiem fajne. Osobiście korzystam, używam komunikatora tlen, wciąż mam jedno archiwum bez względu na to na jakim kompie. Łatwo i szybko można komuś udostępnić plik. Można współdzielić katalogi z wybranymi osobami. Ogólnie całkiem fajna sprawa, korzystam i to bardzo intensywnie snitch.gif
IceManSpy
A można też połączyć Dropbox z GITem smile.gif

Pamiętaj, że na github'ie są tylko repozytoria publiczne za free.
wookieb
Jest przypięty temat. Temat: System kontroli wersji GIT pierwsze kroki
Bags_Bunny
Git to bardzo dobre rozwiązanie, ale rzuć też okiem na Bazaar. Nie wymaga żadnych specjalnych serwerów - wystarczy, że masz konto z (S)FTP. Nie jest to co prawda tak szybkie, ale zazwyczaj wystarcza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.