Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [scp]export projektyu bez plikow svn
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
misty
Czesc, nie wiem czy to dobre miejsce na to pytanie-ale postanowilam sprobowac. Czy ktos z Was wie moze jak poleceniem z konsoli (scp) skopiowac projekt z jednego miejsca, do drugiego-z pomienieciem plikow svn? Wiem ze winscp ma taka opcje i robi to wtedy automatycznie, ale ja musze to polecenie odpalic z konsoli.

Bede wdzieczna za wszystkie sugestie,

pzdr,
misty
blooregard
Zrób 'svn export' do jakiegos katalogu tymczasowego i skopiuj z niego.

http://svnbook.red-bean.com/en/1.0/re10.html
misty
czesc, dzieki za podpowiedz-moze mi to pomoc. Ale jest jeden problem-nie mam uprawnien by stworzyc inny katalog (do ktorego bym wyeksportowala)..

wlasciwie to moge sobie zrobic podkatalog w tym katalogu z ktorego chce eksportowac (tam mam uprawnienia). A da sie zrobic, ze skoro mam powiedzmy katalog test (z ktorego chce eksportowac), to zeby jednym poleceniem wyeksportowac test do np test/svnfree? tzn chodzi mi o to ze przyklad jest taki (jak jestem w katalogu test):
  1. svn export jakis_katalog svnfree

a czy moglabym zrobic cos takiego:
  1. svn export wszystkie_pliki_i_katalogi svnfree

?

wlasciwie pomoglo jak wyszam do katalogy wyzej i dalam:

1. svn export test test/svnfree

Sluchaj, to teraz jak chce skopiowac ten katalog svnfree do miejsca x, przy pomocy scp - to czy moge zrobic tak, ze skopiuje cala zawartosc katalogu, ale bez tego katalogu?
tzn cos takiego:

1. scp svnfree user@address:path

cos takiego powoduhe, ze tworzy mi sie katalog: path/svnfree - i tam calosc. a ja chce aby bylo path/wszystkie pliki z svnfree

nie wiem czy zrozumiales po tym chaotycznym opisie o co mi chodzi..

dobra, z opcja:
  1. . /*
poszlo. dzieki za ten pomysl z exportem!

pzdr,
misty
blooregard
To może spróbuj tak:

Kod
scp svnfree/* user@address:path

EDIT: no widzisz, jak sobie ładnie poradziłaś smile.gif

Cytat
nie wiem czy zrozumiales po tym chaotycznym opisie o co mi chodzi..

Zrozumieć kobietę jest ciężko, ale chyba jednak tym razem mi się udało... wink.gif
misty
smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.