Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ciśgłs dynchronizacja z FTP
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
knoppers
Witajcie, szukam sposobu/programu który będzie działał cały czas na komputerze (w tle) i gdy wykryje zmianę w prędzej zsynchronizowanej strukturze katalogów to od razu wyśle plik na serwer. Tak aby te pliki cały czas były lustrzanymi odbiciami. Znacie rozwiązanie tego problemu? Jak radzicie sobie z tą kwestią?
darko
svn + bash + cron + php
uupah5
Cytat(knoppers @ 19.12.2011, 23:09:52 ) *
Witajcie, szukam sposobu/programu który będzie działał cały czas na komputerze (w tle) i gdy wykryje zmianę w prędzej zsynchronizowanej strukturze katalogów to od razu wyśle plik na serwer. Tak aby te pliki cały czas były lustrzanymi odbiciami. Znacie rozwiązanie tego problemu? Jak radzicie sobie z tą kwestią?

rsync - idealny do opisanego problemu
+ cron
#luq
Napisany w PHP skrypcik w wykorzystaniem klienta winSCP, całość odpalana w konsoli i działająca sobie w tle.
vokiel
Jeśli mowa o projekcie strony/aplikacji to wystarczy nawet IDE z wbudowaną synchronizacją po (s)ftp
knoppers
Nie mam zielonego pojęcia z jakiego dokładnie programu skorzystać. Z jakiego korzystacie?
by_ikar
Cytat(vokiel @ 25.12.2011, 19:54:19 ) *
Jeśli mowa o projekcie strony/aplikacji to wystarczy nawet IDE z wbudowaną synchronizacją po (s)ftp

IMO najlepsze wyjście. Jakich programów używamy? Różnych, netbeans, eclipse, phpstorm, phpdesigner. I pewnie wiele wiele innych z wbudowaną synchronizacją ftp.

EDIT: szatański sześćset sześćdziesiąty szósty post wink.gif
erix
Cytat
Witajcie, szukam sposobu/programu który będzie działał cały czas na komputerze (w tle) i gdy wykryje zmianę w prędzej zsynchronizowanej strukturze katalogów to od razu wyśle plik na serwer.

Filezilla coś takiego posiada, z tego co pamiętam.
krakiewicz.pl
Jest to dosyć proste do zrobienia przez WinSCP, który w tle cały czas sychronizuje pliki, które edytujemy w Eclipse.

Opisałem to w formie całego tutoriala. Dobra rzecz i sprawnie się pracuje.
http://krakiewicz.pl/eclipse-winscp-php-ftp-pdt
mstraczkowski
Ja polecam używać IDE z integracją FTP, z tym że nie jestem pewny czy da się to zautomatyzować, ale chyba tak.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.