Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wordpress jako cms
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Etil
Jeśli macie jakieś doświadczenie w wykorzystaniu wp w ten sposób, bardzo bym prosił o szczegóły. Jak to zrobić w najlepszy możliwy sposób by wykorzystać to maksymalnie? By użytkownik wiedział że ma swój profil, gdzie może dodać coś od siebie, a nie tylko marne konto subskrybenta.

Chciałbym też podzielić serwis na działy które były by na subdomenach i pytam was, jak to zrobić byto fajnie zgrywało się i nie było problemów z kompilacją ich do "głównego centrum".

Jeśli nie chce ci się odpowiadać na wszystkie pytania, opisz tylko swoje doświadczenie i co ty wyniosłeś z narzędzia jakim jest wordpress.
IceManSpy
Cóż za chaos w poście biggrin.gif Jakby wrzucić wszystko co ma się pod ręką do miksera.

Ale po kolei. To zmień prawa użytkownika z subskrybenta na redaktora - będzie mógł pisać sobie posty.

A po co to dzielić? Jak chcesz robić takie rzeczy to stawiaj osobne instancje.
Jak nie to multi site: http://www.google.pl/search?hl=pl&sa=X...ess&spell=1

A jeśli Ci mało to zainteresuj się np Joomlą.
erix
Cytat
A jeśli Ci mało to zainteresuj się np Joomlą.

Toś mu poradził... sleep.gif'
IceManSpy
A co miałem mu napisać? smile.gif
Odpowiedziałem na wszystkie pytania.

Opisywać swoich doświadczeń nie muszę, bo mam ich dużo jeśli chodzi o Wordpress. Każda strona jest inna, inne wtyczki potrzebuje itd. WP jest stosunkowo prosty, jest dobry na strony typu: strona główna + 5 podstron + galeria + formularz kontaktowy.
erix
Cytat
A co miałem mu napisać?
Odpowiedziałem na wszystkie pytania.

Coś innego niż tę kobyłę, której nikt nie chce tykać, jeśli nie mus. tongue.gif
Etil
Cytat(IceManSpy @ 10.01.2012, 16:00:47 ) *
jest dobry na strony typu: strona główna + 5 podstron + galeria + formularz kontaktowy.

A co gdy potrzeba trochę więcej podstron? smile.gif Chyba nie dokońca poważnie to napisałeś, widywałem worpdresy z tysiącami podstron. Jak to jest w końcu?

Hmm?
IceManSpy
Nie chodzi o ilość, ale typ. Na WP możesz mieć nawet 10k podstron, jeśli chcesz. Chodzi o to, że są one stosunkowo proste. Może jest jakaś wielka gama wtyczek, które bardzo rozbudują WP, ale przy skomplikowanej stronie użyłbym Joomli - wydaje mi się lepsza.
Decyzja Twoja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.