Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bramka SMS
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
qbas-s
Witam,
posiadam kupiony numer w orange. Mam do wykorzystania ponad 2000 smsów. Potrzebuję wykonać skrypt dla potrzeb firmy(powiadamianie pracowników) który by korzystał z abonamentu tej karty. Chciałbym za jednym razem wysłać przypuśćmy 100 sms(do każdego z pracowników). Jak można to rozwiązać?
seba123
A Orange ma jakieś api do wysyłania smsów ze swojego numeru? wink.gif
qbas-s
dzwoniłem dziś i mówili że nie ma możliwości podpięcia api pod własny numer
Koldy
napisać aplikacje pod system na tel (android, ios, wp7), ew. znaleźć już taką aplikacje ( może ktoś ma ) i wtedy. tyle że to taki najbardziej logiczny sposób, z braku API orange
erix
Po co pisać aplikację? Stara komórka, która rozumie komendy AT i tyle.
qbas-s
Cytat(erix @ 1.02.2012, 17:23:34 ) *
Po co pisać aplikację? Stara komórka, która rozumie komendy AT i tyle.

powiedz to mojemu szefowi:)
erix
Nie ja muszę go przekonywać. tongue.gif
qbas-s
tak czy inaczej dużo wygodniej jest zrobić kopiuj wklej listy 90 numerów(w przyszłości dużo więcej) do bramki niż je wklepywać na komórkęsmile.gif nie każdy chciałby nosić przy sobie starą komórę wyłącznie do wysyłania powiadomieńsmile.gif
webdice
Skorzystaj z płatnej bramki, która posiada API. Jak zatrudniacie 100 pracowników to koszt rzędu 0,06 zł za wysłanie jednej wiadomość SMS nie jest chyba wygórowany?
qbas-s
a słyszeliście może o takim czymś jak hostowanie kart sim?
prowseed
Ja masówki wysyłam z modemem plusa. Abonament place 50zl na miesiac (jest to opcja bezprzewodowego internetu w plusie), mam program do wysylania sms'ow (który de facto dostarcza plus), szczerze mowiac nie wiem ile mam do wykorzystania sms'ow w tych 50zl, ale zdarza mi sie wysylac tych wiadomosci duuzo i nigdy nie przekroczylem limitu, wystarczy dodac sobie numery do ksiazki adresowej, ktora tez sie latwo edytuje i jazda.
SMSAPI
Cytat(qbas-s @ 2.02.2012, 09:13:00 ) *
a słyszeliście może o takim czymś jak hostowanie kart sim?

Tak jest taka usługa, z tym że opłata jest dość wysoka za taką usługę, taniej przy 1000 odbiorców i tak wychodzi wysłać wiadomości poprzez API do tego dochodzą numery przeniesione, możliwość zablokowania karty przez operatora itp smile.gif

-------------------

www.smsapi.pl
grzesio
zainstalowac gotowe rozwiazanie na linuxie za free o nazwie ktorą zapomnialem do odbierania i wysylanie smsow bodajze gammu
Lolek13
Cytat(grzesio @ 1.04.2012, 16:50:32 ) *
zainstalowac gotowe rozwiazanie na linuxie za free o nazwie ktorą zapomnialem do odbierania i wysylanie smsow bodajze gammu

gammu-ssd + kalkun : )
z tego co sie orientuje to sie dobrze sprawdza

Irmina15
Dzięki za pytanie i odpowiedzi. Na pewno skorzystam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.