Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: strona - gry, ocena - layout
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
wezyrno
Projektuje strone o grach mmo. Co myślicie o kolorystyce, ułożeniu elementów itd? Oraz, która wersja jest lepsza (z szumem czy bez).
Pozdrawiam

http://i39.tinypic.com/2elfnmh.png

http://i42.tinypic.com/69jlfc.png
Fifi209
Nie zachwyca, ale nie jest też brzydko. Ciężko to ocenić, jakość grafiki mi nie odpowiada
xxdrago
Tak, jak kolega wyżej mi trochę nie pasuje kolorystyka i ten "miecz" na logu.
i-skrypty.pl
nie jest źle, ale za mało tu grafiki, takie coś w css można zrobić wink.gif ja bym zmienił nagłówki boxów po prawej i przy aktualnościach. Zmień stopkę, dodaj jakiś obrazek po prawej albo lewej stronie nawiązujący do tematyki strony.
Fifi209
Jakbyś spróbował może zaokrąglić rogi, jestem ciekawy jakby to wyglądało. Póki co jest dużo prostokątów.
r4xz
do tego w css3 na belki dać jakiś box-shadow (inset), może gradient w background - małe szczegóły, a wiele zmieniają
sazian
Cytat(i-skrypty.pl @ 18.02.2012, 11:36:15 ) *
nie jest źle, ale za mało tu grafiki, takie coś w css można zrobić wink.gif

dla mnie to akurat atut smile.gif
ShadowD
Ja bym dał lekkie zaokrąglenie, takie na prawdę lekkie z 2-3px (css)
corran_horn
Mi osobiście się podoba.
Helid
- lewy padding w górnym menu powinien być moim zdaniem równy początkowi slidera
- to samo tyczy się stopki
- odstęp "stwórz konto" od przycisku zaloguj powinien być taki sam jak przycisku od ostatniego pola
- w zakładce najnowsze wieści ostatni item listy nie powinien być podkreślony
- wersja z szumem jest lepsza - pasuje do tła
- w nagłówkach newsów zmieniłbym czcionkę na trebuchet ms
- poszczególne elementy górnego menu oddzieliłbym w jakiś sposób i zaprojektował efekt hover
Lion_87
Więcej konkretnej grafiki, jakiś top, może zmienić czcionke lub kolor pod tło dobrać i będzie całkiem całkiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.