Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: formularz kontaktowy - wyskakujące okienko po kliknięciu 'ok'
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mjeko
witam, mam problem bo nie wiem jak się do tego zabrać, chciałbym żeby za pomocą javascript wyskoczyło mi okienko z tekstem "Wiadomość została wysłana pomyślnie!" i przycisk żeby potwierdzić "ok" w moim formularzu kontaktowym który jest napisany w php.

1. <?php
  2. echo "<form method=post>
  3. <table border=\"0\" width=290>
  4. <tr>
  5. <td><font style=\"font-size: 1.1em; font-family: Helvetica,Arial,sans-serif;\">Imie i Nazwisko:</font></td>
  6. <td align=\"center\"><input type=\"text\" name=\"imienazwisko\" size=\"26\" maxlength=\"50\" /></td>
  7. <tr>
  8. <td><font style=\"font-size: 1.1em; font-family: Helvetica,Arial,sans-serif;\">E-mail:</font></td>
  9. <td align=\"center\"><input type=\"text\" name=\"email\" size=\"26\" maxlength=\"50\" /></td>
  10. <tr>
  11. <td><font style=\"font-size: 1.1em; font-family: Helvetica,Arial,sans-serif;\">Tresc:</font></td>
  12. <td align=\"center\"><textarea name=tresc cols=20 rows=8 style=\"overflow: auto;\"></textarea></td>
  13. <tr>
  14. <td colspan=\"2\" align=\"center\"><input type=\"submit\" value=\"Wyslij\" /></td>
  15. </tr>
  16. </table>
  17. ";
  18.  
  19. if (!empty($_POST['tresc']) && !empty($_POST['imienazwisko']) && !empty($_POST['email'])) {
  20. $message = "$_POST[tresc]\nWyslal: $_POST[imienazwisko]\ne-mail: $_POST[email]";
  21. $message = iconv("utf-8", "iso-8859-2", $message);
  22. $header = "From: $_POST[imie] <$_POST[email]>";
  23. $header = iconv("utf-8", "iso-8859-2", $header);
  24. @mail("mojmail123@gmail.com",'Wiadomosc z foen-studio',"$message","$header")
  25. or die('Nie udalo sie wyslac wiadomosci');
  26. echo "Wiadomosc zostala wyslana poprawnie!</strong>";
  27. }
  28.  
  29. ?>

i nie wiem jak się do tego zabrać :D pomożecie?
Kostek.88
Możesz dać najprostszy JS-owy alert('cos tam'); , ew. utworzyć DIV-a, odpowiednio go ostylować... jak np. tutaj przykład http://jsfiddle.net/kostek/Xe2s5/ , a potem

1. echo "<div class="okienko">Wiadomosc zostala wyslana poprawnie!</div>";
mjeko
dobra, ale w które dokładnie miejsce mam go wstawić gdy po przyciśnięciu przycisku "wyślij" pojawi się to okienko? =D

jestem naprawde zielony ;d
Kostek.88
Zamiast

1. echo "Wiadomosc zostala wyslana poprawnie!</strong>";
mjeko
dobra. teraz tak ... wywołałem skrypt js w indexie. i czy

1. <div id="container">
  2. <div id="popup">
  3. <h1>Title</h1>
  4. <p>Content</p>
  5. </div>
  6. </div>

to gdzie mam wstawić? zamiast tego?:

1. echo "Wiadomosc zostala wyslana poprawnie!</strong>";

czy to?:

1. echo "<div class="okienko">Wiadomosc zostala wyslana poprawnie!</div>";

powinienem z tym iść do przedszkola ale dodałem tu ... ogólnie dopiero zaczynam i cuduje z tym ale w żaden sposób nie chce działać.

Kostek.88
Możesz to zrobić na 1000 sposobów.

1.  
  2. <div id="container">
  3. <div id="popup">
  4. <h1>Title</h1>
  5. <p>Content</p>
  6. </div>
  7. </div>&#8203;
  8.  

to wyżej to okienko... i po prostu daj je zamiast informacji o tym, że wiadomość została wysłana pomyślnie...

PS. Zakakujesz mnie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.