Witam jestem nowym użytkownikiem dopiero zapoznaje się z tym cudownym forum

i już mam problem.
Otóż dopiero zaczynam php. Praktycznie go nie znam ale w skryptach jakoś się łapie

. Ok, przejde do sedna. Tworze strone www która ogólnie jest podzielona np. menu to jeden HTML, treść strony drugi HTML itp. Plik php wygląda tak:
np.
CODE
<?
include ('gora.html');
include ('menu.html');
include ('tresc.html');
?>
Jakoś tak

i zachciało mi się Logowania i rejestracji czyli w pliku php musze dodać jeszcze jedno INCLUDE. Ok tworze nowy html i myśle "hmmmmm............[...] zaraz przecież ja nieumniem takiego stryptu wykonać." Pomyślałem że wujek GOOGLE pomoże. A więc zabarłem się za Baze mysql ok zrobiona. Ale też nieziałała bez skryptu (hehe) niestety nic bez czegoś niedziałą. Szukam w googlaskach i nic nienalazłem. Pomożecie mi zrobić taki skrypt. Serwer mam ActivePro 50 gb na nazwa.pl. Z bazą mysql, oczywiście.
Możemy to załatwić na gg lub skype albo na forum dla innych którzy owy błąd też będą mieli. Prosze o pomoc bo chce stworzyć wielki tutek wideo dla tego forum "jak zrobić strone www. Czyli od raczkowania do stron pisania!!!". Pomóżcie mi tym a ja napewno odwdzięcze się tym tutkiem!!!!!!!!!!