Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: allcool4u.pl POMOC
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
allcool4u
Proszę o ocenę mojej stronki
www.allcool4u.pl

Jestem zleceniodawcą a nie wykonawcą. Pracowało nad nią dwóch webmasterów, oczywiście jeden po drugim przez trzy miesiące… i nadal nie wszystko działa.
Obecnie szukam trzeciego – KTÓRY MA CZAS zajmować się takimi pierdołami.

Nie potrafię wskazać pod jakim kontem oceniać tę stronę. Ja osobiście jestem tym już tak zmęczony iż mój obiektywizm dawno się zagubił w ilości problemów jakie powstały w czasie jej tworzenia.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek uwagi, na pewno każdą z nich dokładnie omówię z nowym webmasterem, co jako kompletny laik w tych sprawach, z pewnością nieraz doprowadzę go do wybuchu śmiechu.

Pozdrawiam Piotr
dr_NO
*Kwiatki i bałagan w kodzie
Kwiatki typu </ul?>

*Brak efektu HOVER praktycznie w każdym elemencie w który można kliknąć.

*Menu obrazkowe... serio? W dzisiejszych czasach?

*Przyciski "czytaj więcej" też obrazki ?!

*Ramki dookoła zdjęć (http://allcool4u.pl/katalog-produktow/przegladaj) szpetne.

*Wysłałem formularz z adresem mailowym typu "czxczxc" (brak validacji)

*http://allcool4u.pl/zapytanie
Kod
Missing Method in ZapytanieController

Error: The action index is not defined in controller ZapytanieController

Error: Create ZapytanieController::index() in file: app/controllers/zapytanie_controller.php.

<?php
class ZapytanieController extends AppController {

var $name = 'Zapytanie';

function index() {

}

}
?>

Notice: If you want to customize this error message, create app/views/errors/missing_action.ctp.

*rozsypana numeracja w regulaminie (http://www.imagesocket.com/photos/guest/2477428)

Jak coś więcej się napatoczy napisze.
ShadowD
NIe wiem kto siedział nad tym "3 miesiące", a potem jeszcze "3 miesiące", ale jak im zapłaciłeś to niezły jesteś. Zleć to komuś do przebudowy (może zaczęcia od 0), bo tutaj nie wiele jest co można poprawić, nie wiemy jak wygląda kod, ale po filtrach można się spodziewać, że też go nie ma lub jest w formie jak html...
prowseed
Tak jak @dr_NO słusznie zauważył dobrą praktyką jest w jakiś sposób podkreślanie klikalnych elementów przy najechaniu nań myszką.
W formularzu kontaktowym przycisk 'wyślij zapytanie' nijak pasuje do całego układu, wg mnie źle wypozycjonowany.
Przy sprawdzaniu ceny w polu kolor nie ładują się obrazki.
Przy powiększaniu pozycji w galerii pani z infolinii i menu prześwitują przez czarny kolor.

Ogólne wrażenie strona robi dobre, wygląd ładny.
Trochę bałaganu w kodzie ale nie jest jeszcze strasznie.

//EDIT
@up
Pewnie jedna osoba siedziała 3 miesiące, a druga przez następne 3 miesiące rozkminiała co zrobił poprzednik : )
!*!
allcool4u - tak z czystej ciekawości, ile za to "coś" zapłaciłeś, bo ciężko nazwać to stroną dobrze wykonaną.
Spawnm
Cytat
*Ramki dookoła zdjęć (http://allcool4u.pl/katalog-produktow/przegladaj) szpetne.

Kwestia gustu, mi się podobają.

Dał bym większy padding-left.
Zdrecydowanie potrzeba tu hoverów.
dr_NO
@Spawnm
Chodzi o to jak to wygląda gdy mamy różnego rozmiaru i proporcji zdjęcie:
ShadowD
Wyglądało by to ok jak by zawsze zastosować padding:10px, tak by przerwa mała ale zawsze była - takie też wyjście proponuję, a jeśli nie usunąć całkowicie.
allcool4u
No i jestem w szoku.
Zaledwie kilka godzin tematu a dowiedziałem się więcej (choć i tak połowy nie rozumiem) niż w ciągu ostatniego miesiąca.

Tak na marginesie by zaspokoić Waszą i moją ciekawość do tej pory wydałem dwa i pół razy tyle co proponuję w innym moim temacie za dokończenie i naprawę stronki. Nie mam pojęcia czy to dużo czy mało.

Jeszcze raz serdeczne DZIĘKI! za poświęcony czas.
yevaud
Z tego co mówisz płaciłeś za 6 miesięcy pracy 2.5k. 2.5k/6 = 400zl/miech. Nie jestem pewien jak to ująć łagodnie, ale nie wydaje się to wygórowaną kwotą wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.