Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SVN jak synchronizować projekt na dwóch serwery
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
mitring
Cześć,

mam dość dziwny dylemat, za kilka dni będę musiał wyjechać i tu mój problem...
Na co dzień do pracy używam TortoiseSVN zainstalowany lokalnie na swoim komputerze, mam dostęp do windows server wystawiony na świat i tam zainstaluję SVN'a ale jak połączyć moje lokalne repozytorium z tym na WServer, że jak coś stworzę / zmienię swoje repo to się update zrobi na 2gim i odwrotnie??

Kilka blogów opisuje, aby korzystać z dropbox'a - ale używają aby trzymać tam swoją wersję produkcyjną a nie serwer SVN.

Jak to ugryźć sad.gif
melkorm
Musisz gdzieś zainstalować serwer SVNa, albo u siebie lokalnie albo gdzieś na innym serwerze. Dodatkowo ręcznie będziesz musiał aktualizować repozytorium tam gdzie masz zainstalowany ten WindowsServer, albo napisać hook'a który przy commit'cie zaktualizuje wersję na serwerze.

Rozwiązań jest kilka, ale raczej nie są to aż tak proste rzeczy jakby się wydawało, zresztą od chyba ponad roku niek orzystam już z SVNa tylko GITa więc już wypadłem z tematu serwerów SVNa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.