Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ftp] Błąd przy kopiowaniu plików z servera ftp
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
whiskey111
Błąd jest dosyć dziwny i wczesniej nie spotkałem się z czymś takim.

Na serverze ftp znajduje się portal dosyć sporych rozmiarów. Moim celem jest skopiowanie wszystkich jego plikówi folderów na swój komputer, cobym mógł tam wszystko robić i testować.
Przy niektórych plikach jpg pojawia się komunikat "nie można utworzyć pliku o podanej nazwie" (i kończy się kopiowanie całej zawartości FTP).
Jeżeli jednak wejdę w dokładną ściężkę danego katalogu do takiego pliku i wrzucę go na "copy" (tylko ten jeden plik) to wtedy kopiuje się bez problemu (ponieważ problem pojawia się tylko gdy kopiuję folder z wieloma jego podfolderami).
Używam Total Commandera, przy próbie z FileZillą mam to samo.

Z góry dzięki za pomoc !

Przy kopiowaniu pliku z FTP na swój komputer otrzymuję błąd 550
"550 [nazwa_pliku].jpg No such file or directory"

Próbowałem ściągać za pomocą TC or File Zilli - niestety nie udaje się i komunikat jest ten sam.

Z góry dziękuję za pomoc.
redeemer
Czy problem występuje zawsze na tych samych plikach?

Spróbowałbym jeszcze wgetem:
Kod
wget -m ftp://user:password@host
whiskey111
Tak, błąd występuje zawsze na tych samych plikach.
mitring
Mam ten sam problem na jednym z serwerów klienta gdzie ma zainstalowanego shopper'a to co się dowiedziałem u mnie pomogło w filezilli pobranie najpierw listy katalogów czyli PPM > Dodaj pliki do kolejki i dopiero później pobierało mi całość. Z tego co mi odpowiedziano w supporcie to jest "wina ilości połączeń i czasu pobierania" choć ja miałem ustawione jedno połączenie i jeden plik pobierany tongue.gif
whiskey111
Dzięki za odpowiedź, myslałem, że tylko u mnie tak się dzieje.

Przy następnym ściąganiu zasotsuję się do Twojeg sposobu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.