Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aplikacja do SVN jak dropbox
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
mindspeo
Witam, szukam aplikacji przypominającej dropboxa - z autmatyczną synchronizacja plików, co by można było ją podpiąć do repo SVN lub git.

Do tej pory znalazłem kilka propozycji ale nie satysfakcjonujących:
1. http://sparkleshare.org/ - niby ok, ale repo nie mogłem podpiąc i słabe zarządzanie
2. http://code.google.com/p/iqbox-svn/ - ten jest świetny, ale nadal na etapie testów i trochę źle wygląda
Sephirus
Witaj.

Ostatnio ktoś na forum pytał o coś podobnego i wspomniał o bitbucket.org - z ciekawości sam tam wszedłem i teraz tego używam sam (przerzut z GitHub'a) - wspiera GIT i Mercurial (SVN niestety nie ale radzę się przerzucić) a do tego masz prywatne repo za free do 5 userów.

Co prawda nie wiem czy wspiera autmatyczną synchronizację plików - ale możesz zerknąć.
mindspeo
To musi być działające na sewerze dedykowanym i katalogach w windowsie
IceManSpy
Cytat(Sephirus @ 14.11.2012, 11:30:26 ) *
Ostatnio ktoś na forum pytał o coś podobnego i wspomniał o bitbucket.org ....

Ja pytałem nerdsmiley.png I spełnia to moje oczekiwania jeśli chodzi o małe projekty (tak na uczelnie).

Cytat(mindspeo @ 15.11.2012, 09:25:23 ) *
To musi być działające na sewerze dedykowanym i katalogach w windowsie

Może po prostu to:
http://www.visualsvn.com/server/
sowiq
@mindspeo, a nie możesz sobie ustawić Crona/harmonogramu Windowsa i np. co 10 minut wykonywać update + commit?

Przykładowe polecenia dla SVN:
Cytat
svn update /path/
svn add /path/* --force
svn commit -m "auto commit" /path/

Z tym, że takie działanie będzie sposobem na kopię zapasową z historią zmian, a nie systemem kontroli wersji. Jeśli w każdym commicie będziesz miał taki sam komentarz, to powodzenia w znalezieniu czegokolwiek.

W takim wypadku może lepiej poszukać jakiegoś programu do kopii zapasowych? Np. Acronis ma coś takiego jak "ciągła kopia zapasowa".
Cytat
Czym jest ciągła kopia? To rozwiązanie polegające na automatycznym zapisywaniu kopii wybranych przez użytkownika danych w krótkich odstępach czasu (standardowo co pięć minut). Pełen zestaw danych jest zapisywany w kopii tylko podczas pierwszego uruchomienia tej funkcji, potem program uzupełnia archiwum o pliki nowe i zmodyfikowane, zapisując kopie przyrostowe. Oczywiście, zapis co pięć minut następuje tylko w przypadku, gdy zaszła jakakolwiek zmiana w chronionym zbiorze danych.
mindspeo
Właściwie nie chodziło mi o konkrolę wersji a współdzielenie zasobów. I tutaj w sumie nawet odpalenie VPNa na serwerze załatwia sprawę.
Ale myślałem o kontroli wersji dokumentów, z instant synchro, coś jak SVN tylko prostsze. Ale chyba nie ma czegoś takiego gdzie nie trzeba na dobrą sprwę używać z poleceniem checkout commit
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.