sannin
7.12.2012, 01:22:57
Witam,
za cholerę nie wiem jak poradzić sobie z konfliktami w plikach. Po komendzie pull mam konflikt w 3 plikach. Przeglądam te plik i widzę różnice, z przepisaniem danych z repo do pliku nie ma problemu, ale jak zrobić, żeby to plik lokalny został zaakceptowany jako ten poprawny? Bądź jak ręcznie edytować zmiany?
Sephirus
7.12.2012, 08:37:35
Witaj,
1. Jakiego systemu kontroli wersji używasz? (dobrze było by napisać) GIT/Mercurial?
2. Jeśli masz konflikt to w zależności od nakładki jaką masz (nie pamiętam czy netbeans ma własną) powinien Ci się pokazać DIFF plików skonfliktowanych gdzie po jednej stronie masz ten z repo a po drugiej masz ten lokalny. przenieś zmiany z lokalnego na tamten. Po tej operacji zrób merge'a i scommituj zmiany. Następnie puść PUSHa i powinno grać
sannin
7.12.2012, 10:59:49
Sorry, zapomniałem paisać. Korzystam z GIT. Mam pliki DIFF tylko, że mogę przenosić z lewej na prawą, a z prawej na lewą już nie (po lewej plik z repo, a po prawej mój lokalny).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.