Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: NetBeans i konflikt w plikach
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
sannin
Witam,

za cholerę nie wiem jak poradzić sobie z konfliktami w plikach. Po komendzie pull mam konflikt w 3 plikach. Przeglądam te plik i widzę różnice, z przepisaniem danych z repo do pliku nie ma problemu, ale jak zrobić, żeby to plik lokalny został zaakceptowany jako ten poprawny? Bądź jak ręcznie edytować zmiany?
Sephirus
Witaj,

1. Jakiego systemu kontroli wersji używasz? (dobrze było by napisać) GIT/Mercurial?
2. Jeśli masz konflikt to w zależności od nakładki jaką masz (nie pamiętam czy netbeans ma własną) powinien Ci się pokazać DIFF plików skonfliktowanych gdzie po jednej stronie masz ten z repo a po drugiej masz ten lokalny. przenieś zmiany z lokalnego na tamten. Po tej operacji zrób merge'a i scommituj zmiany. Następnie puść PUSHa i powinno grać
sannin
Sorry, zapomniałem paisać. Korzystam z GIT. Mam pliki DIFF tylko, że mogę przenosić z lewej na prawą, a z prawej na lewą już nie (po lewej plik z repo, a po prawej mój lokalny).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.