Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowe podforum...
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Bakus
Jako, że wiele osób pisze dla siebie różnego rodzaju funkcje i klasy mniewam, że wiele z nich nie widzi światła dziennego, bo są wykorzystywane w 1-2 projektach i na tym sę kończy ich żywot...
A tymczasem kody takie jak mój kod do wyciągania opisu użytkownika z GG, czy skrypt BzikOSa do pokazywania uruchomionych komputerów w sieci LAN są porozrzucane po całym forum...
Proponuję powiększyć drzewo for o "php.pl -> Forum -> Skrypty php -> Nasze funkcje i klasy"
Co wy na taki pomysł? Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie...
MoD
Ja jestem za.

Fajnie by było połączyć to jeszcze z forum OCENY biggrin.gif
Puciek
Jestem stanowczo za, z racji ze sam pozostawilbym tam pare swoich publicznych prac.
kubatron
Jestem za ale nazwe inna smile.gif
Vertical
Jestem absolutnie za. To się przyda wielu ludziom, a nikomu nie zaszkodzi.
seaquest
No w sumie od tego jest phpclasses.org, ale przyznam, że takie forum by się u nas przydało. Proponuję nazwę:

algorytmy, klasy, funkcje

na forum Skrypty php albo php
Nie ma sensu dawać go w dziale Oceny, ponieważ taką klasę można od razu skomentować w takim temacie.
mpps
za.
przede wszystkim dla tych, co nie mają zbytnio doświadczenia w kodowaniu php i wolą na początku wykorzystywać (częściowo lub w całości) już istniejące projekty, lub dla tych, którym poprostu zabrakło czasu... (mówię też po części o sobie rolleyes.gif ).
od siebie zaproponowałbym coś na zasadzie "poczekalni" dla projektów do zaakceptowania przez szanowne grono moderatorów tego podforum.
każdy skrypt, klasa, projekt powinien być opatrzony w (skrótowy?) opis, do czego służy. to także pomoże w weryfikacji, czy jest (będzie) przydatny, czy nie, lub czy się nie powtarza.
dzięki temu podforum będzie można odsyłać "zagubionych" tongue.gif tutaj, żeby sobie pogrzebali w gotowcach. to znowu zaoszczędzi miejsca na serwerze na postach, w których po raz kolejny wyjaśnia się "już wyjaśnione". zwróćcie uwagę na to, ile jest postów, w których w odpowiedzi podawane są linki do innych postów, w których dany problem był już wyjaśniany (kto nie lubi search-a kikuty w górę winksmiley.jpg )!
teraz, dzięki temu podforum (chociaż trudno to będzie nazwać forum - raczej "kopalnia złotych myśli" winksmiley.jpg ) wszystko będzie w jednym zbiorze (miejscu).
jeszcze raz zdecydowanie za i gratuluję pomysłu!
dobra, dobra - już kończę...
jeszcze chciałem pozdrowić mamę i tatę biggrin.gif
seaquest
Forum dodane. Znajdziecie je w dziale Skrypty php. Miłej publikacji klas (sam może coś opublikuje biggrin.gif). W ciągu kilkunastu minut powinien się tam też pojawić regulamin tego forum.
Bakus
Ja normalnie jestem pod wrażeniem smile.gif
Nie sądziłem, że temat tak szybko zostanie rozpatrzony...
Ogólnie: smile.gif
GrayHat
jestem za...
bedzie to potezny zbior klas i funkcji... wogole mozna by to zrobic jako podstrona vortalu php tak jak phpclasses.org
seaquest
zamykam
dosc juz opinii. forum postawione
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.