Od jakiegoś czasu męczę się z skonfigurowaniem SVNa pod Eclipse w taki sposób:
Mam repozytorium SVN na home.pl, a projekt na innym serwerze i chcę ten projekt jednocześnie podpiąć do tego repozytorium. W skrócie ma to działać tak, że jak sobie naciskam Ctrl + S to edytowany plik zapisuje mi się na serwerze, a jak potem klikam commit to zmiany wędrują do repozytorium.
Taka konfiguracja jest możliwa w Zend Studio, które jest stworzone na bazie Eclipse - wystarczy stworzyć zdalny projekt, a następnie podpiąć do niego repozytorium. Taki projekt tworzy się też na kompie i pliki są na bieżąco synchronizowane z zawartością serwera. Niestety nie udało mi się podobnie skonfigurować Eclipse - głównie dlatego, że brakuje czegoś takiego jak "zdalny projekt", kiedy tworzy się projekt na podstawie katalogu na serwerze to kopie plików są przechowywane tylko tymczasowo na dysku i nie ma opcji podpięcia SVNa. Czy może brakuje mi jakieś wtyczki do Eclipse (oczywiście podstawowe do SVN, projektów PHP i zdalnych projektów mam już zainstalowane) lub jest jakieś inne rozwiązanie, aby uzyskać podobny efekt?