Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Git i ssh - problem
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
webmaniak
Witam,
mam kilka pytań odnośnie gita na hostingu współdzielonym. Chcę z niego korzystać w taki sposób że na bitbucket mam utworzone repo a na hostingu i lokalnie będę robił commity i updaty. Teraz kilka pytań:
1. Czy to jest dobry pomysł korzystać z gita na hostingu współdzielonym? chodzi o to że chciałem dziś utworzyć repo i serwer nie wytrzymał - liczna procesów przekroczyła limit. Polecenia jakie użyłem to:
Kod
$ git init
$ git add .
$ git commit -m 'initial commit'
$ git remote add origin adres_repo
$ git push origin master

no i właśnie problem polega na tym że przy ostatnim poleceniu miałem komunikat:
Kod
error: pack-objects died with strange error

a przy drugiej próbie:
Kod
error cannot fork() for pack-objects cannot allocate memory

2. Pytanie: czym mogą być spowodowane te błędy? Co zrobić żeby pomyślnie dodać pliki do repo? Z informacji jakie znalazłem wynika, że jedną z przyczyn pierwszego błędu może być inna wersja na serwerze w stosunku do wersji w miejscu gdzie robie ten push - czyli na bitbucket.
Będę wdzięczny za pomoc.
matiit
Kod
git -c core.packedGitWindowSize=32m -c core.packedGitLimit=256m push origin master

A tu cały wątek:
http://serverfault.com/questions/372899/gi...r-out-of-memory

webmaniak
Gdy próbuję wykonać to polecenie to mam komunikat że ta opcja jest niedozwolona.
Edit:
problem zniknął. Właściwie to nic nie zrobiłem, użyłem tych samych poleceń ale tym razem wykonały się one bez błędów. Podejrzewam że wczoraj powodem błedu był midnight commander którego użyłem, bo dziś go nie używałem i wszystko śmiga.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.