mam pewien problem, otóż bawię się co nie co PHP, znalazłem kiedyś taki skrypt i często z niego korzystałem.
function wyslij($url, $data) { { $wynik .= $t; } return $wynik; } $dopis = "dane=post"; $tresc = "POST /adres HTTP/1.1\r\n"; $tresc .= "Host: adres.pl\r\n"; $tresc .= "User-Agent: Mozilla/3.0 (compatible; Indy Library)\r\n"; $tresc .= "Accept: */*\r\n"; $tresc .= "Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3\r\n"; $tresc .= "Connection: keep-alive\r\n"; $tresc .= "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8\r\n"; $tresc .= "X-Requested-With: XMLHttpRequest\r\n"; $tresc .= "Pragma: no-cache\r\n"; $tresc .= "Cache-Control: no-cache\r\n\r\n"; $tresc .= $dopis; $serw = wyslij("domena",$tresc);
I pozwalał mi on wysyłać dane POST'em do danego pliku i zwracał mi tekst pliku, fajna zabawka, można się zalogować gdzieś i coś zrobić, jednak teraz mam wyzwanie aby pobrać obrazek w tej sesji, chodzi mi po prostu o wykonanie na pewnej stronie pewnej akcji która wymaga kodu captcha.
Przykład jak zrobiłem:
$dopis = "dane=post"; $tresc = "POST /captcha/captcha.jpg HTTP/1.1\r\n"; $tresc .= "Host: domena.pl\r\n"; $tresc .= "User-Agent: Mozilla/3.0 (compatible; Indy Library)\r\n"; $tresc .= "Accept: */*\r\n"; $tresc .= "Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3\r\n"; $tresc .= "Connection: keep-alive\r\n"; $tresc .= "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8\r\n"; $tresc .= "X-Requested-With: XMLHttpRequest\r\n"; $tresc .= "Pragma: no-cache\r\n"; $tresc .= "Cache-Control: no-cache\r\n\r\n"; $tresc .= $dopis; $serw = wyslij("adres.pl",$tresc);
I oto przykład co mi zwróciło do zmiennej $serw:
HTTP/1.1 200 OK Cache-Control: private Content-Type: image/jpeg Server: Microsoft-IIS/7.5 Set-Cookie: rcid=6; expires=Mon, 29-Sep-2014 13:08:46 GMT; path=/ X-Server: m21 Connection: close Content-Length: 5782 <krzaczki>
Gdzie <krzaczki> to po prostu krzaczki, sporo ich coś takiego 'k,ĹŘF6’qśžĂĄ' nie dałem rady całości wkleić
I jak ja mam to zapisać w formie obrazka ? Potrzebuje tą captche zapisać do pliku captcha.jpg aby był na serwerze. Próbowałem zapisać te krzaczki do jpg ale nie wychodzi to, ma ktoś inne propozycje ?
Musi to być pobrane w tej samej sesji aby captcha się zgadzała.
Z góry dziękuję.