Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Budowa strony w CMS
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
hicken6
Witam

Mam takie pytanie jak zbudowana jest strona w CMS'ie ?

a do rzeczy ...

mam strone zbudowaną w CMS mam hasło do CMS'a jednak okazuje się że są fragmenty strony których nie mogę zmienić w CMS - np: stopka strony.

Mam też hasłlo do FTP ale na nim niemoge zlokalizowac gdzie jest zapisana ta stopka (w html nie było problemu a tu jeszcze jakies bazy danych i nie wiem co jeszcze)

Moze ktoś mnie oswieci jak to znaleźć i jak zmodyfikowac exclamation.gif

z góry dzieki

pozdrawiam

webmaniak
A jaki to cms? Podaj jego nazwę.
hicken6
Dzieki za zainteresowanie

a jak to sprawdzić questionmark.gif

po zalogowaniu na CMS'a nic takiego nie znalazłem

a to lista plików na serwerze

webmaniak
Przy logowaniu przez stronę www powinno być jakieś logo, po zalogowaniu powinna być informacja co to za cms. Ze struktury katalogów wnioskuję ze jest to cms oparty na symfony. Jeśli dowiesz się jak się nazywa to sam będę zainteresowany jego użyciem :-) no chyba że jest to jakiś prywatny cms.
Wracając jednak do problemu, ciężko jest mi powiedzieć gdzie może być szukany element stopki :-( proponuję szukać w katalogu app, tam powinny być moduły aplikacji. Można też użyć jakichś narzędzi, to znaczy uruchomić netbeans, utworzyć projekt i wyszukać dany tekst. Wtedy łatwo można dojść do pliku.
hicken6
jeśli chodzi o logo to jest Feb-CMS CMS

Próbowałem zgrac całą zawartość na dysk twardy i wtedy szukać konkretnego wpisu ale nic nie znalazło sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.