<? include \"common.php\"; $id_polaczenia = db_connect(); if(!$id_polaczenia) error_message(sql_error()); $query = \"SELECT p_option, p_hl, apoll_date FROM sondy WHERE p_id = 'ttt'\"; if(!$wynik) { } else { $naglowek = $eto[\"p_hl\"]; $data = $eto[\"apoll_date\"]; ?> <table cellpadding=\"1\" cellspacing=\"1\" width=\"175\"> <form method=\"POST\" action=\"skrypt_sondy.php\" target=\"result\"> <? $ile = \"0\"; $q = \"SELECT count(*) FROM sondy WHERE p_id = 'ttt'\"; $ile++; $opcje = $poll_data[\"p_option\"]; ?> <tr> <td width=\"10\" class=\"pollOption\"><input type=\"radio\" name=\"pollvalue\" value=\"odpowiedz<? echo \"$ile\"; ?>></td> <td width=\"165\" class=\"pollItem\"> </tr> <? } } ?>
php generuje taki blad:
<?php Parse error: parse error, unexpected T_WHILE in c:\usrkrasnalwwwmajcokdgdfg.php on line 25 ?>
Wiec podejrzewam ze mam zle sformulowany warunek lub jakis blad w nim w petli while. Problem w tym, ze nie za bardzo wiem jak ma wygladac poprawny kod.
Mam jeszcze jeden problem odnosnie wlasnie tego skryptu sondy. Dokladnie z id danej sondy.
<?php $query = \"SELECT p_option, p_hl, apoll_date FROM sondy WHERE p_id = '?'\";
?>
Nie do konca wiem w jaki sposob mozna by pobierac pytanie i odpowiedzi sondy o okreslonym id (np. najnowszym). Tzn. myslalem, ze moze przy dodawaniu nowej sondy, dodajac dane do bazy wpisac takze id wlasnie dodawanej sondy do pliku .txt, czy .dat
<? $poll_id = \"blablabla\"; $count=0 do { $query = \"INSERT INTO sondy VALUES(NULL, '$odp[$count]', '$question', curdate(), '$poll_id')\"; if(!$wynik) error_message(sql_error()); $ce = \"$odp[$count]\"; $count++ }while ($ce!=''); } ?>
i pozniej na poczatku skryptu odczytywac z tego pliku id odpowiedniej sondy, jednak tu tkwi problem. W jaki sposob mam odczytac id sondy, ktora chce wyswietlic (jakies dodatkowe informacje zapisywane wraz z id do pliku, czy co?). Eh. nie wiem.....
Mysle ze w miare zrozumiale opisalem moj drugi problem.
Thx za pomoc.
PZdr