in5ane
7.11.2013, 14:56:20
Cześć, chciałbym się spytać, czy jest możliwość coś commitować, ale np. za moment chce cofnąć zmianę i nie chce żeby było w logach, że coś wgrałem i po chwili wgrałem to samo, co było. Jest taka możliwość? Używam TortoiseSVN. Po prostu często wyrzucam sobie coś do error_log np. i to tylko na moment, żeby coś zobaczyć, później okazuje się, że po dniu pracy z jednym plikiem miałem 30 commitów, jak mógłbym mieć np. ze 2 lub 3. Proszę o odpowiedź.
nospor
7.11.2013, 15:03:40
Nie bardzo zrozumialem...... Przedstawiam 2 wersje, jakie zrozumialem
1) Masz plik z logami, ktory czesto sie zmienia, i ktory czesto komitujesz, ale nagle stwierdzasz, ze fajnie by bylo, by tylko wskazywalo, ze dwa razy go komitnales
2) Komitujesz jakis plik 30 razy na dzien, a chcesz by pokazywalo, ze tylko 2 razy go komitowales.
Ktoras z wersji jaką zrozumialem, jest prawdziwa? Czy moze chodzi o jeszcze cos innego?
phpion
7.11.2013, 15:19:14
Pewnie chodzi o wersję nr 2. Nie możesz po prostu pracować na lokalnej kopii plików na swoim serwerze i tam testować to i owo, a dopiero gdy będzie to działało wrzucać to do SVN? Domyślam się, że pracujesz na żywym organizmie, a nie na wersji lokalnej.
in5ane
7.11.2013, 16:11:24
Tak, chodzi o opcję numer 2. Pracuję na żywym organizmie. To jest w pracy i lokalnie nie pracujemy, tylko na naszym serwerze, do którego wysyłamy wszystko przez SVN i chodzi o to, że bez sensu np. 30 moich commitów jednego pliku dziennie, jak jest niewiele w każdym zrobione. I czy jest opcja jakiś pre-commit robić albo uncommit? Cofnięcie commita, usunięcie ostatniej rezwizji, coś w tym stylu mnie interesuje.
@edit: widzę w TortoiseSVN, że jest np. opcja Revert to this revision, ale czy w takim razie znikną informacje o moich commitach (komentarze)?
@edit2: niestety, ale ten revert to jest pobranie na komputer starszej wersji. Ale danej rewizji nie usuwa.
nospor
7.11.2013, 21:20:32
To czemu tak czesto komitujesz? Nie mozesz komitnac raz na koniec dnia? Po grzyba komitowac co 10 minut. A jesli jakims cudem jest taka potrzeba, to sorry winetu, ale jak zrobisz 30 komitow to i tyle bedzie i nie ma co tutaj plakac.
edit:a, wy komitujecie by wgrac kod na serwer i zobaczyc jak dziala... Szczerze powiedziawszy baaaaardzo dziwne to. No to raczej nic z tym nie zrobisz, walnales komit 30 razy to i tyle razy bedzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.