Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SVN, developowanie kawałek po kawałku
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
in5ane
Cześć, chciałbym się spytać, czy jest możliwość coś commitować, ale np. za moment chce cofnąć zmianę i nie chce żeby było w logach, że coś wgrałem i po chwili wgrałem to samo, co było. Jest taka możliwość? Używam TortoiseSVN. Po prostu często wyrzucam sobie coś do error_log np. i to tylko na moment, żeby coś zobaczyć, później okazuje się, że po dniu pracy z jednym plikiem miałem 30 commitów, jak mógłbym mieć np. ze 2 lub 3. Proszę o odpowiedź.
nospor
Nie bardzo zrozumialem...... Przedstawiam 2 wersje, jakie zrozumialem
1) Masz plik z logami, ktory czesto sie zmienia, i ktory czesto komitujesz, ale nagle stwierdzasz, ze fajnie by bylo, by tylko wskazywalo, ze dwa razy go komitnales
2) Komitujesz jakis plik 30 razy na dzien, a chcesz by pokazywalo, ze tylko 2 razy go komitowales.

Ktoras z wersji jaką zrozumialem, jest prawdziwa? Czy moze chodzi o jeszcze cos innego?
phpion
Pewnie chodzi o wersję nr 2. Nie możesz po prostu pracować na lokalnej kopii plików na swoim serwerze i tam testować to i owo, a dopiero gdy będzie to działało wrzucać to do SVN? Domyślam się, że pracujesz na żywym organizmie, a nie na wersji lokalnej.
in5ane
Tak, chodzi o opcję numer 2. Pracuję na żywym organizmie. To jest w pracy i lokalnie nie pracujemy, tylko na naszym serwerze, do którego wysyłamy wszystko przez SVN i chodzi o to, że bez sensu np. 30 moich commitów jednego pliku dziennie, jak jest niewiele w każdym zrobione. I czy jest opcja jakiś pre-commit robić albo uncommit? Cofnięcie commita, usunięcie ostatniej rezwizji, coś w tym stylu mnie interesuje.

@edit: widzę w TortoiseSVN, że jest np. opcja Revert to this revision, ale czy w takim razie znikną informacje o moich commitach (komentarze)?

@edit2: niestety, ale ten revert to jest pobranie na komputer starszej wersji. Ale danej rewizji nie usuwa.
nospor
To czemu tak czesto komitujesz? Nie mozesz komitnac raz na koniec dnia? Po grzyba komitowac co 10 minut. A jesli jakims cudem jest taka potrzeba, to sorry winetu, ale jak zrobisz 30 komitow to i tyle bedzie i nie ma co tutaj plakac.

edit:a, wy komitujecie by wgrac kod na serwer i zobaczyc jak dziala... Szczerze powiedziawszy baaaaardzo dziwne to. No to raczej nic z tym nie zrobisz, walnales komit 30 razy to i tyle razy bedzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.