Otóż mam pewien problem chciałbym uzyskać odpowiedzi na kilka pytań pod waszym okiem jeżeli pozwolicie.
Moje projekty robione są w oparciu o framework - zatem wchodzi w grę duża ilość plików. Do kodowania wykorzystuje netbeans.
Czy w np. Gicie da się zrobić coś takiego, że po zakończonej pracy ( edycji plików czy też stworzenia nowych ) wysłać wszystkie zmiany na zdalny serwer?
Konkretnie zastanawiam się czy da się automatycznie jakby sprawdzać całą zawartość danego katalogu tak by nie trzeba commitować ( bo tak się to chyba nazywa ) każdego pliku z kolej czy też dodawać nowych plików.
Jest to dla mnie ważne, ponieważ nie wyobrażam sobie śledzić 50 plików z kolei i zastanawiać się czy któryś jeszcze trzeba dodać do śledzenia.
Ogólnie przydało by mi się coś takiego w sytuacji kiedy pracuje w dwóch różnych miejscach na różnych komputerach. Aktualnie do przenoszenia używam pen drive, ale co dwa trzy miesiące muszę kupiwać nowego bo zawsze go gdzieś podzieje, albo nie mam pojęcia które pliki są aktualnie wgrane.
Jestem totalnie zielony z kontroli wersji, ale zamierzam w niedługim czasie się czegoś nauczyć zatem miło było by zobaczyć kilka wskazówek ewentualnie komend

Z góry dziekuję za pomoc