pepus88
31.10.2004, 22:50:40
Przeglądałem forum chyba z godzinę w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, ale żaden z przykładów nie działał u mnie, dlatego proszę o dokładne wytłumaczenie jak zrobic aby skrypt w php otworzył stronę poprzez proxy, a następnie pobrał czesc znaków i najlepiej je wydrukował. Czyli cos takiego jak to:
<?php
$url = \"www.abc.pl\";
$file = fopen($url, \"r\"); if($file)
{
if($plik = fread($file,20000
)) {
}
else
{
}
}
?>
tylko że przez serwer PROXY
--
poprawione BBCode
Masz dwa wyjscia..
Najprosciej jest to zrobic za pomoca CURL'a. za pomoca funkcji
curl_setopt" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ustawiasz opcje
CURLOPT_PROXY na adres serwera proxy, przez ktory chcesz przepuscic zapytanie i dalej postepujesz normalnie tak jak przy zwyklych zapytaniach przez CURL'a.
Drugie wyjscie to na podobnej zasadzie jak podales powyzej, tylko ze musial bys wyslac zapytanie do proxy "recznie", nie wiem jednak jakie naglowki trzeba wysylac do proxy, wiec jak chcesz uzyc tego sposobu to musialbys tego poszukac.
PS. nastepnym razem uzywaj tagow BBCode.
Vengeance
1.11.2004, 00:19:25
to kod do laczenia sie z jakas www przez proxy
<?php
/*************start code**************/
/*your proxy server address*/
$proxy = \"192.168.10.1\";
/*your proxy server port*/
$port = 8080;
/*the url you want to connect to*/
$url = \"http://www.php.net/\";
fputs($fp, \"GET $url HTTP/1.0rnHost: $proxyrnrn\"); $line = fgets($fp, 4000
); }
/*************end code**************/
?>
przyklad prosto z manuala
pepus88
1.11.2004, 12:41:18
Co do wypowiedzi "Vengeance" to po użyciu takiego skrytpu pokazuje mi się coś takiego:
HTTP/1.0 503 Service Unavailable Content-Type: text/html You are trying to use a node of the CoDeeN CDN Network. Numerical hostnames are not allowed. Please add this header and try again.
A co do wypowiedzi "FiDO", to nie wiem jak użyc tej funkcji curl, poniewaz jestem początkujący i dlatego jeśli możecie to podajcie cały skrypt z wykorzystaniem tej funkcji
Fremd
1.11.2004, 13:25:47
Ja sprawdzilem i odpowiednich zmianach ustawien dla Proxy i Portu dziala. Wynik byl rowniez opatrzony sukcesem dla innych stron. Sprawdz swoje ustawienia Proxy, Portu czy sa poprawne.
pepus88
1.11.2004, 16:40:17
Miałes rację Fremd, przez inne proxy działa. Dzieje sie tak, jesli chcę się połączyc przez proxy na procie 3128 np. 155.98.35.3:3128
Przez inne proxy np które się łączy na porcie 80 działa. Jednak ja potrzebuję połaczyc się własnie przez jakies proxy na porcie 3128. Wiecie jak to zrobić?
Vengeance
1.11.2004, 17:14:20
moze tam po prostu nie ma proxy

pozatym proxy to proxy bez wzgledu na jakim porcie. port raczej nic tu do gadania nie ma
pepus88
1.11.2004, 17:31:25
To jest proxy bo po ustawieniu w przeglądarce działa tak jak powinno tylko w skrypcie nie chodzi i pokazuje się takie cos jak podałem w pierwszym poscie
Vengeance
1.11.2004, 17:41:31
"Numerical hostnames are not allowed."
hmm moze zamiast IP w $proxy podaj jego HOST.
pepus88
1.11.2004, 17:48:39
Jaki HOST, gdzie moge go znaleźć?
Vengeance
1.11.2004, 17:51:04
pepus88
1.11.2004, 17:56:26
Można o gotowy skrypt, bo nie bardzo rozumie
Vengeance
1.11.2004, 17:59:58
sorry ale ZACZYNASZ MNIE DENERWOWAĆ!!!
Wejdź z łąski swojej tam i masz gotowe skrypty jak uzyskąc HOST mając IP. Przy okazji wejdź na google dowiesz się czym jest HOST czym jest IP itd...
potem zastosuj to do gotowego skryptu który podałem powyżej który TEŻ BYŁ O DZIWO NA php.net/fsockopen
NAUCZCIE SIE SZUKAĆ!
Panie pepus88, dostajesz ostrzezenie za lenistwo.. (m.in. za tego PM'a), to ze jestes poczatkujacy nie zwalnia Cie od myslenia. Nikt tu nie bedzie odwalał roboty za Ciebie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.