Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [pytanie] Skrypt sciagajacy i logujacy sie...
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
peser
witam...

poszukuje skryptu ktory bedzie mi sluzyl do sciagania cennika ze strony hurtowni... trzeba sie logowac do zdalnego folderu (jak kto woli katalogu) i sciagac plik o nazwie jakiesmiasto.dbf

jestem dosc newbie w skryptowaniu , a takze nie mam pojecia co to za rozszerzenie (chodzi o to *DBF) sad.gif

pomoze mi ktoś ?

do moderatorów, jesli temat jest w zlym dziale, bądź jest niepoprawny z gory przepraszam withstupidsmiley.gif
mike
co do pliku *dbf :
dBase
peser
Cytat(mike_mech @ 2004-11-09 20:23:11)
co do pliku *dbf :
dBase

kurde fajny opis... troszke dla mnie niezrozumialy... ale ok, w sumie zalezy mi na tym skrypcie... konkretnie powiem inaczej...

cennik ma byc wyswietlany na stronie... stronie stworzonej przez mambo (mysle ze nie bedzie problemu, moze sie myle sad.gif ).

Może jakies sugestie propozycje ?

aha i prosze nie mowcie napisz wlasnego CMS'a winksmiley.jpg bo raczej nie podołałbym a strona bedzie typowo informacyjna wiec mija sie to z celem... (estetyka itp winksmiley.jpg )
mike
Cytat(mike_mech @ 2004-11-09 21:23:11)
co do pliku *dbf :
dBase

Podając linka do funkcji z klasy dBase chciałem cię naprowadzić na to że pliki *.dbf zawierają rekordy bazy danych. Żeby dokładnie się z tym zapoznać przejrzyj te funkcje i zaponaj się z przykładami do nich dołączonymi.

To tyle jeżeli chodzi o pliki *.dbf ;-)
peser
Cytat(mike_mech @ 2004-11-09 21:52:01)
Cytat(mike_mech @ 2004-11-09 21:23:11)
co do pliku *dbf :
dBase

Podając linka do funkcji z klasy dBase chciałem cię naprowadzić na to że pliki *.dbf zawierają rekordy bazy danych. Żeby dokładnie się z tym zapoznać przejrzyj te funkcje i zaponaj się z przykładami do nich dołączonymi.

To tyle jeżeli chodzi o pliki *.dbf ;-)

eh smile.gif

a ja nadal nie wiem o co chodzi laugh.gif tepy jestem i tyle :-)

wiem tylko ze trzeba php kompilować z dbase_on .

lecz niestety nie wiem nic na temat logowania sie po ten cennik na zewn. serwerze ( z ktorego mialby byc pobierany i wyswietlany na stronie przezemnie "zaprojektowanej") sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.