Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błędy na stronie?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
juzekmj
Cześć, tworzę właśnie stronkę:
http://aerfortis.pl/index_forum.php
(Nie wrzucam kodu tylko link, ponieważ kompletnie nie wiem w którym miejscu może występować problem)

Występują dwa błędy z którymi od dłuższego czasu nie mogę sobie poradzić, dokładnie przejrzałem cały kod, ale nie mam nawet pomysłu co może je powodować.

1. Po kliknięciu na "Nasi partnerzy" w górnym menu strona nie przewija się do określonego miejsca, tylko zatrzymuje się wcześniej, w okolicach "Kontakt". Problem występuje wyłącznie gdy okno przeglądarki jest odpowiednio wysokie, wszystko jest w porządku gdy zmniejszymy wysokość okna do np. 300px.
Miejsca do których powinna przewijać się strona oznaczyłem kolorem czerwonym.
Kiedyś, w poprzednim projekcie, problem rozwiązywało nadanie elementowi a# do którego miało nastąpić przewinięcie atrybutów float: left; display: block, teraz to nie pomaga.

2. "Blok" HTML jest większy niż Body o 40px, przez co na dole pojawia się biały pasek. Problem nie występuje w IE.

Gdzie mogą występować problemy? Co może być ich przyczyną?

Z góry dzięki za pomoc.
1jackpot1
1. Nie wiem u mnie dobrze działa.
2. Ten biały pasek u dołu to margin-bottom:50px; w div id="info_text". Zmień margin-bottom na mniejszy albo na 0px.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.