Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobranie backlinków
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Resurrection
Witam.
W jaki sposób można pobrać backlinki do dowolnej strony za pomocą php. Wiem, że można za pomocą curl pobrać po wyszukaniu w google czy Yahoo ale żadna z tych wyszukiwarek nie poda pełnej listy linków zwrotnych.
Firmy które oferują programy SEO zapewniają, że ich oprogramowanie jest wstanie wskazać wszystkie backlinki. W jaki sposób?
Proszę wypowiedź na ten temat, wskazanie pomysłów na rozwiązanie tematu. Pozdrawiam.
jsmp
Frmy korzystają z API takich serwisów jak majesticSEO czy ahrefs,które dostarczają te dane odpłatnie po API. Z kolei te firmy mają własne roboty sieciowe, które wyciągają linki z wszystkich stron jakie tylko kiedykolwiek podlinkowano smile.gif
livinghatret
Cytat(Resurrection @ 2.03.2014, 15:16:15 ) *
W jaki sposób można pobrać backlinki do dowolnej strony za pomocą php. Wiem, że można za pomocą curl pobrać po wyszukaniu w google czy Yahoo ale żadna z tych wyszukiwarek nie poda pełnej listy linków zwrotnych.

A wyszukiwanie przez curl jeszcze działa? Bo kiedyś nie było z tym problemu, potem trzeba było przedstawiać się jako Mozilla a jeszcze później nawet to zaczęło stwarzać problemy. W końcu dałem sobie spokój i wykupiłem płatny dostęp do bazy. Ale jak da się darmowo i pewnie to chętnie bym skorzystał...
Resurrection
Witam.
Zapoznałem się z Majestic SEO ...podoba mi się ....można dokonać fajnej analizy konkurencji i zrobić raporty...ale nic za darmo:-) .
Taka wiedza jest przy SEO bardzo potrzebna.
Czyli pozostaje płacić żeby mieć takie informacje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.