Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Macie jakie kolwiek pojęcie jak zrobić zarzadzanie
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Dynuel
Ma ktoś w ogóle jakie kolwiek pojęcie jak zabrać sie do zrobienia zarzadzania pocztą przez www, a mianowicie gdy zarejestruje się jakiś user na stronie, tworzone jest konto pocztowe o konkretnej nazwie, a puźniej możliwość czytania oraz wysyłania listów poprzeż tą stronę,

ja nie mam fioletowego pojęcia, może Wy coś uradzicie tiredsmiley.gif
bregovic
Żeby zrobić coś takiego musisz mieć własny serwer mailowy - na hostingu tego raczej nie zrobisz. Ten serwer musi być tak skonfigurowany, żeby userów i ich dane trzymał w bazie danych. Jak już będziesz miał taki serwer - to dodanie usera to zwykly wpis do bazy - i jedziesz.
Dynuel
mam serwer w którym mogę tworzyć konta pocztowe, udostępniono mi cpanel i w nim mam taą możliwość, a teraz chciałbym to jakoś przez php zrobić, czyli taki własny panel
bendi
Cytat(bregovic @ 2004-12-08 16:50:31)
Żeby zrobić coś takiego musisz mieć własny serwer mailowy - na hostingu tego raczej nie zrobisz.

Eee cos klamiesz - ja mam wynajete konto i obsluge poczty przez www da sie napisac. W moim przypadku wystarczylo rozszerzenie imap" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na serwerze i heja...

A kodu nie pokaze tongue.gif
bregovic
Cytat(bendi @ 2004-12-08 16:51:46)
Eee cos klamiesz - ja mam wynajete konto i obsluge poczty przez www da sie napisac. W moim przypadku wystarczylo rozszerzenie imap" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na serwerze i heja...

bendi: A możesz w tym kodzie dodawać użytkowników? Poprzez funkcje imap? Niby jak? I serwer na to pozawala? Jeśli tak, to ile dajesz za hosting?
tiraeth
Jeżeli jego prawa na to pozwalają to może wszystko robić smile.gif Proste.... MUSI BYĆ ADMINISTRATOREM biggrin.gif

imap_createmailbox
imap_deletemailbox

i wszystko jasne smile.gif
bregovic
Tiraeth: To raczej nie jest najlepsze rozwiązanie tongue.gif Imo najlepiej jest mieć wszystkie dane w bazie i już - dodajesz rekord do bazy users i kropka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.