Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Problem z panelem miniatur allegro - linki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
NewBrand
Witam smile.gif

Napisałem panel miniatur Allegro.

Działa on na podstawie zapytania CRON który uruchamia skrypt losujacy daną liczbę aukcji użytkownika. następnie dane te zapisuje do tabeli w bazie danych
Grafiki są generowane przez php i nie są zapisywane fizycznie na serwerze.
Przy wyświetlaniu panelu generowana jest lista aukcji, które w danym momencie są wyświetlone i wraz z ip są zapisywane do innej tabeli.
Jest to moje zabezpieczenie przed wysyłaniem potencjalnego klienta w maliny w momencie w którym oglądałby aukcje np 2 minuty (cron co minute odpala) i dopiero kliknął w element panelu.

Moim problemem jest to że nie potrafie wymysleć zabezpieczenia wstecznego . To znaczy że gdy klien wróci do poprzedniej karty linki są nie aktualne.
Nie mam pojęcia jak to zrobić.

Generalnie cały czas próbowałem rozgryżć działanie popularnych darmowych rozwiązań, w których ten problem nie występuje a aukcje aktualizują się przy każdym odświeżeniu opisu. Niestety moje próby zakończyły sie fiaskiem ;(

Mogę liczyć na wasze rady?
Dzieki smile.gif
salfunglandyare
sesja użytkownika - zbuduj jakis identyfikator np na podstawie microtime, albo lepiej, hasha sha1 lub ew. md5 z danego microtime + kilku elementow (IP uzytkownika, info o przegladarce itp). do Ciego przypisz wyrenderowana tresc strony i w przypadku, gdy ta wyrenderowana czesc istnieje - wyswietlaj mu ja, jesli nie - tworz nowa (razem z sesja)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.