Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie wysyła maili
Forum PHP.pl > Forum > PHP
plove
Witajcie,
Mam dziwny problem, przerobiłem na własny użytek prosty skrypt wysyłający maile.
Działa on na moim serwerze bez problemów. Natomiast na serwerze klienta już nie i wyrzuca błąd.

1. $formcontent="<font style='font-weight:bold;'>Najemca:</font> $najemca <br/><font style='font-weight:bold;'>Adres najemcy:</font> $adresnajemcy";
  2. $recipient = "xxx@o2.pll";
  3. $subject = "Rezerwacja";
  4. $mailheader = "From: $email \r\n";
  5. $mailheader .= "MIME-Version: 1.0\n";
  6. $mailheader .= "Content-Type: text/html;\n";
  7. $mailheader .= "\tcharset=\"UTF-8\"\n";
  8. $mailheader .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n\n";
  9.  
  10. mail($recipient, $subject, $formcontent, $mailheader) or die("Błąd!");

EDIT:
Doszedłem do tego że winna jest zmienna $email po prostu kiedy w to pole nic nie wpiszę to maila wysyła bez problemu a kiedy wpiszę to wyrzuca błąd... Tylko dalej nie wiem jak to rozwiązać.

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć gdzie leży problem ?
Damonsson
Jest błąd.
fate
Musi się zgadzać domena maila i serwisu z którego wysyłasz.
Pyton_000
@up Takie rzeczy tylko w home wink.gif
fate
Dobrze wiedzieć, mi na hostingerach też nie trybiło i myślałem że to zasada facepalmxd.gif rzeczywiście prócz tego wszędzie w takich przypadkach miałem do czynienia z home zakochany.gif
plove
No właśnie serwer jest na home, co prawda zrobiłem inne rozwiązanie ale nie do końca o to mi chodziło bo aktualnie nie mogę odpowiedzieć na maila który przyszedł z formularza.
Pyton_000
No to dostałeś odpowiedź. Adres nadawcy musi mieć skrzynkę na serwerze w Home. Inaczej nic nie wyślesz.
prz3kus
Tutaj sie nie ma co śmiac z home to dobra polityka, podawanie lewych skrzynek sprawia, że email nie dotrze do połowy adresatów smile.gif
Pyton_000
To już problem osoby która takowy mejl podaje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.