Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeglądarka zapamiętuje pola select? - czy jest to możliwe?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
adam1024
Witam,
czy jest możliwe aby przeglądarka zapamiętywała poprzedni wybór pola "select" ? mimo że w skrypcie jest wywoływane echo "selected" na inną wartość?
nospor
Jesli ustawiasz dla jakiejs opcji selected, to ta opcja bedzie sie wyswietlala jako zaznaczona. Jesli tobie się nie wyswietla to
albo źle tu ustawiasz
albo coś potem jeszcze się dzieje
albo wrozek nie ma.
kapslokk
Mój firefox zapamiętuje wybrane selecty w przypadku gdy:
mam w kodzie dla opcji 1 selected="selected" zmienię na opcje 2 i odświeżę stronę to nadal będę miał zaznaczoną opcję 2, pomimo że w źródle selected jest dla opcji 1. Dopiero po ctrl+f5 ustawia zaznaczoną opcję zgodnie z selected
adam1024
http://codepad.org/edgJvoHq

Tutaj znajduje się ten kod, i tak jeśli zbadam element to dla tego elementu jest wartość "selected" tam gdzie ona być powinna, jednak wyświetla się wartość, którą edytowałem np. parę sekund wcześniej w innym profilu

Cytat(kapslokk @ 18.09.2015, 11:25:00 ) *
Mój firefox zapamiętuje wybrane selecty w przypadku gdy:
mam w kodzie dla opcji 1 selected="selected" zmienię na opcje 2 i odświeżę stronę to nadal będę miał zaznaczoną opcję 2, pomimo że w źródle selected jest dla opcji 1. Dopiero po ctrl+f5 ustawia zaznaczoną opcję zgodnie z selected

U mnie nawet odświoeżenie strony nie pomaga, zostają wartości które ustawiałem dla profilu wcześniejszego,
mimo że ten profil nie ma wprowadzonej wartości oraz $_POST - jest pusty
owca_82
Spróbuj dać dla formularza autocomplete="off" ? Miałem podobną przypadłość z chceckbox'ami w firefox'ie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.