Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie e-maili przez automat.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pawlo896
Witam,

Nigdy wcześniej nie bawiłem się w taki mailing, a zabezpieczeń na hostingach przybywa i związku z tym mam pytanie.
Oczywiście muszę dopisać, że mam trochę użytkowników (klientów) i chciałbym ich poinformować o świątecznej promocji.
Niestety hosting blokuje wysyłanie e-maili do większego grona użytkowników. Nie wspomnę, że na koncie mam limit 5000 wiadomości dziennie ale gdy chcę wysłać najpierw 100, za godzinę następne 100 e-maili i tak parę razy to blokuje wysyłanie z automatu.
Związku z tym dowiedziałem się, że mogę w wysłać tyle e-maili z poczty ale muszę to wykonać ręcznie. Troszkę za dużo roboty.
Poszukałem trochę w Internecie i dowiedziałem się, że są pewne klasy jak phpMailer i potrzeba tam logowania do poczty.
Do tej pory bawiłem się z funkcją mail w php.
Przejdę do pytania. smile.gif
Czy np. klasa phpMailer działa jak bym wysyłał pocztę z skrzynki ręcznie, czy jako automat jak funkcja mail?
memory
1. phpMailer,Swiftmailer używają protokołu SMTP więc tak, będzie wysłane z twojej skrzynki

Najlepiej wysyłać emiale partiami, używając Crona
pawlo896
No właśnie wysyłałem partiami za pomocą crona ale i tak się doczepili, a jak do nich napisałem jak mogę wykorzystać te 5000 e-maili dziennie to udali głupich i mi napisali, że mój limit wynosi 5000 e-maili dziennie i mogę go sprawdzić w directadmin po zalogowaniu w zakładce statystyki. smile.gif
Dzięki za odpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.