Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PYTANIE DO SZANOWEJ KOMISJI :)
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Lisek54
Czytam sobie tutejsze forum i w ocenach zauważyłem cytat smile.gif

Cytat
Szkoda że układ strony jest oparty na tabelach, a nie na css.

No i teraz jak zrobić ten układ smile.gif

A i prosił bym aby ktoś podrzucił mi linki z jakimiś tutkami do css...
Ale strony żeby były polskie bo ang i niemiecki to cięko sad.gif
seaquest
Przenosze na XHTML / CSS
NuLL
linków nie podrzucę moge coś podpowiedzieć - tworzysz div-y i je formatujesz za pomoca css ustalaja ich pozycje itp.

Oczywiscie wszedzie zastosowac tego nie idzie
Luke
Temat nie oddaje problemu ... Prosze zmienic
czachor
http://glish.com/css/ <- polecam!
bela
@do wszystkich pogromców tabelek : czy forum nie ma układu tabelarycznego ?
bregovic
bela_666, i co z tego że ma? winksmiley.jpg
Lisek54
Ma, ale chodzi o to że ja chcę wyróżnić się z 1000000 stron które są tabelkowate lub ramkowate smile.gif Ale oczywiście nie mówie że tabele + iframe są złe bo chętnie korzystam. Ale wprowadzając i wyprowadzając styl css w świat ( ja dowiedziałem się 2 dni temu że coś takiego istnieje ) strony nie będą bardziej elastyczne czy orginalniejsze smile.gif
bela
Cytat(bregovic @ 2005-01-18 08:16:57)
bela_666, i co z tego że ma? winksmiley.jpg

brego a czy ktos napisał że nie można używać tam ? nie, poprostu nie można ich wciskać gdzie się da, bo od tego są divy smile.gif a jeśli forum ma układ tabelaryczny to nalezałoby użyc tych tabelek smile.gif
bregovic
bela_666 błąd! tongue.gif
Nie ważne czy coś ma układ tabelaryczny czy inny. Ważne czy dane są tabelaryczne czy nie. Dane tabelaryczne to na przykład lista rekordów w tabeli bazy danych - posty na forum to nie są dane tabelaryczne - przynajmniej IMVHO tongue.gif
bela
brego chętnie bym zobaczył skin do forum na divach, może widzialeś taki ?
stoprocent
Cytat(Lisek54 @ 2005-01-19 20:59:03)
strony nie będą bardziej elastyczne czy orginalniejsze smile.gif

Niechodzi oto czy bede bardziej oryginalne ale oto za sa szerzej dostepne niz strony na tabelach . Niedlugo wejdziemy w ere gdzie spora czesc stron bedzi otwierana za pomoca urzadzen przenosnych np telefony czy palmtopy i wtedy zobaczysz jakie sa roznice .
Jak otworzysz strone oparta na tabelach w telefonie to nie bedziesz nic widzial oprocz po rozrzucanych tekstow a strona na divach bedzie w miare przejrzysta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.