Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] filesize & clearstatcache
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
interjaz
mam taki sobie kod:

class cos {
....
private function cos {
require_once("class/cos.php");
$cos2 = new class cos2;
..
tutja jest wywoływana funkcja filesize()
..
}
....
}
...

inny plik

for do np 10
$class_cos -> cos ('adres pliku')

tylko filesize .. sobie cachuje ją wiec daje przed filesize clearstatcache.. ale nic nie zmienia...

wyskakuje mi ze takiego pliku nie ma.. macie jaks pomysł co z tym fantrem zrobic?
hawk
Nijak nie mogę zrozumieć o co chodzi... sugeruję podniesienie poziomu elokwencji i zapoznanie się z bbcode.
netzah
Cytat(interjaz @ 2005-01-26 00:19:41)
wyskakuje mi ze takiego pliku nie ma..

Wiec jaki moze byc inny problem niz to, ze w podanej sciezce plik faktycznie nie istnieje? Na cache bym tego nie zrzucal, bo wg manuala: "php doesn't cache information about non-existent files".
interjaz
Cytat
Nijak nie mogę zrozumieć o co chodzi... sugeruję podniesienie poziomu elokwencji i zapoznanie się z bbcode.

z bbcode i elokwencją u mnie wszystko w porzadku

chodzi o to ze:

Cytat("manual")
Wyniki tej funkcji są cachowane. Zobacz clearstatcache() aby uzyskać więcej szczegółów.

wiec.. on otwierza pierwszy plik i sprawdza jego wielkosc... ok, dalej chce sprawdzic na 100% istniejacy plik ale juz nie moze bo jest cachowany... gdy chcem wstawic .. w FOR-ze clearstatcache przed filesize.. nic nie daje..

jesli to nie wystarcza wleje kod.. ale jest go duzo bo ta sa klasy a pojedynczych fragmentow nie ma co wlejac..

Pozdrawiam
DeyV
A ja Cię proszę, byś jeszcze raz przeczytał wszystkie swoje posty w tym temacie, i zastanwoił się, czy przy ich pomocy mieliśmy choć "cień" szans, by zrozumieć, co chcesz osiągnąć swoim skryptem, oraz co tak naprawdę działa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.