Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: tekst w komorce
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
retip
w htmlu nie mozna podobno w komorce tabelki obrocic do pionu, php pozwala na to?
aleksander
php Początkujący => CSS

da się, ale dopiero w css3, którego żadna przeglądarka nie obsługuje. Z kolei php nie jest od ustawiania tekstu smile.gif
xarr
Czesciowo juz obsluguje, mozna sie pobawic i sobie potestowac, ale oczywiscie jeszcze dlugo pewnie minie zanim css3 przestanie byc draftem, a przegladary zaczna w pelni korzystac z tego cuda winksmiley.jpg Sens jednak pozostaje. Trzeba czekac bo dobrego lekarstwa w css na pisanie w pionie nie ma. Chociaz oczywiscie mozna zrobic sobie tabelke o szerokosci 1 literki i pisac w dol winksmiley.jpg Obejscie jak zawsze mozna znalezc...
Volume
Pisac w dół hmm.. no nie wiem - we wschodniej Azji to pewnie norma;) ja myślę, że najlepszym obejściem jest po prostu zrobić obrazek z napisem w ps czy innym programie. Zresztą czytanie podowracanych liter jest chyba trochę nie wygodne więc nawet mnie to zdziwiło, że CSS3 ma mieć takie własności..

Cytat
Czesciowo juz obsluguje, mozna sie pobawic i sobie potestowac, ...
A można wiedzieć co to za przeglądarki i skad można je ściągnąć? Czy może chodzi Ci o Mozille?
xarr
Mozilla tam wprowadza te swoje -moz`y smile.gif
Ogolnie widzialem na necie pare tekstow i nawet jakies rankingi wsparcia css3. Oczywiscie to wszystko ja osobiscie traktuje z przymrozeniem oka, bo sam draft w3c imo to nic pewnego. Jeszcze z 10 razy moze sie wiekszosc rzeczy zmienic.
Mozila, Safari, Opera... - te przeglary leca za standardami jak moga, wiec... nic tylko zglebiac info smile.gif O ie oczywiscie mozna zapomniec, bo to dziadostwo nie wie nawet co to jest xhtml1.1, a gdzie tam css3 smile.gif

Poszukaj na necie. Troszke mozna poczytac i samemu potestowac. Ja puki co wole narazie sobie czytac drafta i myslec jakby to fajnie bylo kiedys z tego korzystac winksmiley.jpg

Pozdrowka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.