Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: extensibleOS v2
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
serafin
http://extensibleos.info/xos.vol2

Lay pod strone projektu CMF'a opartego o php 5.1

Wiem ze na Operze sie formularz sypie tongue.gif Dlatego polecam oceniac to patrzac na to co prezentuje Mozilla lub Firefox smile.gif

Prosze o ciekawe sugestie, zastrzezenia. Z gory dziekuje!
id4
Witam

Cytat
pl_PL: Przykro mi, ale ta przegladarka nie jest obslugiwana.

Widzę, że dla IE zabrakło już miejsca tongue.gif
kyno
hmmmmm znasz moje zdanie, podoba mi sie (jest sliczne :*)

Chyba tylko ten zielony za bardzo nie pasuje w menu po prawej smile.gif
Pokaż nam jescze jak bedzie wygladal link w tresci newsa winksmiley.jpg

Szkoda ze tylko pod FF tak wyglada...
sf
Ten górny napis... przydałaby się przerwa pod nim.

Dół .. można to zapisać w jednej linijce, kolor trochę mi nie pasuje i usuń ten napis use firefox...
bela
Jak juz mowilem mnie sie nie podoba, za szaro tam i za bardzo ( jak dla mnie ) przy pomina http://www.plone.org.pl/ winksmiley.jpg
.dragonfly
A mi sie kurde podoba biggrin.gif, a szczegolnie efekty podswietlania menu oraz np < pre > tongue.gif
Seth
Zielone po prawej nie pasuje ale calosc jest przejzysta i gustowna smile.gif
Jeszcze logo dal bym nad belka menu bo wyglada jakby to byl nie zamierzony efekt.

Aha... i moze napis "Use Mozilla Firefox smile.gif" pokazywac w <!--[if IE]>...<![endif]--> ?
.dragonfly
A to juz przebija wszystko biggrin.gif

Kod
div.antyIE {
    position: absolute;
    top: 0;
    left: 0;
    height: 100%;
    width: 100%;
    background-color: #F1F1F1;
    z-index: 1000;
    vertical-align: middle;
    text-align: center;
}
awides
Cytat(serafin @ 2005-02-05 18:35:40)
Przykro mi ale jestem zwolennikiem wszystkiego co mi sie kojarzy z OpenSource smile.gif I jestem wrogiem wszystkiego co zwiazane z m$ winksmiley.jpg Moje strony nigdy nie beda chodzily na IE czy komus sie to podoba czy nie!

z takim podejściem daleko nie zajedziesz... chyba że pociągniesz na osiołku biggrin.gif

odnośnie strony, to co byś chciał usłyszeć ?

mogę ci powiedzieć że jest fajnie, super, the best i wogóle takie tam ale wg mnie lay jest na poziomie 1/10, nie ma nic ciekawego, kolory smętne (bez wyrazu) i tak po paru sekundach mam ochotę opuścić stronę, w ten sposób dołączyłeś do grona osób które mnie wręcz uwielbiają (nie robię tego żeby ciebie/innych ośmieszyć, taka jest moja obiektywna ocena - mówię to po 3 latach spędzonych w tym gównie)

pozdrawiam (no offence)
stoprocent
Cytat(awides @ 2005-02-06 00:17:29)
(...) mówię to po 3 latach spędzonych w tym gównie.

Sorry ze odbije od tematu ale rozsmieszyla mnie t a wypowiedz do lez . Mowisz to jak jakis aktor z amerykanskiego filmu. tongue.gif

A wracajac do tematu to powiem ze funkcje jaka ma spelniac to spelnia i to chyba jest najwazniejsze.
Fipaj
Olewanie najpopularniejszej przeglądarki na świecie, nawet explorera (też jestem fanem firefoksa) to ogromny błąd. strona nadaje się do listy osiołków (www.osiolki.net), a autor musi poczytać jeszcze kilka książek o standardach sieciowych biggrin.gif
wojtek
A ja sie doczepie do samego kodu - nie za dużo tam divów? Właściwie to tam są same divy...
awides
@nasto, a kto powiedział że nim nie jestem ? laugh.gif

@serafin: spróbuj używać #008dff z białymi napisami, dodaj jakieś fajne buttony np. firefox smile.gif, itp.

update:

a tak wogóle najlepsze są gradienty (na podkład) np. #008dff + 00a5ff z bevel and emboss (depth -> 1%); layer -> flatten image -> obcinasz boki i masz piękny background (prosto ale z życiem)
Imperior
Nie wiem jak jest pod FF ale pod Operą wydaje się być w porządku (tylko tam gdzie powinien być news jest pasek, nie wiem czy to zamierzone).

Przez ciekawość sprawdziłem pod IE i nie ładuje się obrazek.
kubatron
I oto przykład layoutu który jest prosty i zarazem ładny.
Cytat
Ładny design musi łączyć w sobie kilka funkcji. Nie należy brać pod uwagę tylko wyglądu, ponieważ nasza strona nie ma być obrazkiem. Przede wszystkim należy postawić na funkcjonalność i czytelność witryny. Kolorystyka jest również bardzo ważna, ponieważ nasze oczy mają koncentrować się na tekście a nie na jaskrawych czy kontrastowych kolorach. Najpierw należy obmyślić układ strony, narysować podstawowy szkic (np. w Photoshopie), ustawić kolorystykę, i na końcu zadbać o szczegóły. Później tnie się stronę na elementy i wstawia do HTML'a.

I ten tekst tyczy się layoutu serafina.

Ocena: 10/10
awides
@kubatron jest w tym wiele prawdy ale zauważ że jak wchodzisz na stronę to pierwszą rzeczą jest ocena design'u (podświadoma zresztą) dzięki czemu wiemy czy na niej zostać czy też mamy ją opuścić (czy tego chcemy czy nie) dopiero później oceniamy ergonomię, itp., po tym wszystkim liczy się zawartość (bardzo ważny element)

podsumowując można stracić przykładowego klienta na starcie (z możliwością że wróci) lub na końcu (bardzo małe prawdopodobieństwo na jego powrót)

fonty (na logo, itp) -> 1001fonts
awides
spróbuj zmienić/wstawić kod:
  1. div.topnav_link {
  2. margin: 2px;
  3. width: auto;
  4. float: left;
  5. padding: 4px;
  6. border: 1px solid #d0d0d0;
  7. }
  8.  
  9. div.topnav_link:hover {
  10. border: 1px solid #e0e0e0;
  11. background-color: #f0f0f0;
  12. color: #555555;
  13. }
NuLL
http://extensibleos.info/

Wchodzę na to stronę a pokazuje mi się g....o

http://extensibleos.info/no-ie

Korzystam z Opery exclamation.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.