Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stronka klasowa LO do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
coolmm
Witam!
Chciałbym zasięgnąć opini co sądzicie o mojej stronie: http://www.home.vel.pl/klasa/index.html

Zaznaczę, że aktualnie nie działa php na stronce (nie jest parsowany)..

Dzięki za opinie

Pozdrawiam
Marcin :-)
Vertical
Według mnie to powinno być więcej kolorów (oczywiście oprócz logo), bo grafika na stronie zupełnie nie pasuje do tej w logo
coolmm
Więcej kolorów? Chodzi o to żeby było więcej grafiki, tak? Bo przecież niebieskiego albo zielonego tam nie wstawię, bo nie będzie pasowało...
Vertical
No... teraz już jest lepsza strona główna biggrin.gif Tylko jeszcze księga nie działa no i przydałoby się ją ozdobić. Co do kolorów to miłem na myśli to, że logo jest prawie jasne, a pozostałe elementy są bardzo ciemne. Co do grafiki to też przydałoby się trochę więcej grafiki...
Dravo
Grafika jest fajna, stonowana.
Jednak apeluje o stosowanie standardów...( więcej informacji na wortalu, forum oraz w sieci ).
cfk
najlepsza stronka jaką tu oceniałem...własnie takie lubie;] tylko mam jedno zastrzeżenie, a mianowicie jest troche pusto na obrzeżach...pomyśl o tym;]
moja ocena 9+/10
coolmm
Heh dzięki cfk :-) żebym nie popadł w narcyzm ;-)
A co do tych obrzeży to co ja miałbym tam wstawić? Z założenia to pusty obszar żeby się zmieściło w niższych rozdzielczościach

Wogóle to dzięki all za opinie i czekam na kolejne :-)

Pozdrawiam
cfk
teoretycznie możesz zrobić dwie kopie...pod niższe rozdzielczości zostwić jak jest...ale pod większe np. 1024x768 mógłbyś coś wstawić...najlepiej jakiś efektywny aplet javy albo coś z flesha...pomyśl tylko mi kolorystyki nie zmieniaj;]
pozdro narcyzie cool.gif
Dravo
Moim zdaniem robienie dwóch wersji: choćby tylko Layoutu jest w dzisiejszych czasach nie na miejscu.
Ponadto zbyt dużo dynamicznych ( rozpraszających elementów ) na stronie szkolnej to nie jest, moim zdaniem, najlepszy pomysl. Sądzę że ważnym elementem takiej strony jest prezencja treści i na niej trzeba się skupić.

I jeszcze raz musze wspomnieć o standardach...( nie żebym byl natrętny - po prostu taka jest przyszlość internetu ).
Puciek
Mi sie niepodoba, za małe i za mało elementów...
popbart
Strona szkolna ? Trochę bardziej pasuje na stronę fanklubu Korn'a winksmiley.jpg
Ale tak ogólnie, to mi się podoba smile.gif
cfk
to twoim zdaniem jak trzeba rozwiązać problem rozdzielczości?? jeden użytkownik oglada strone w 800x600 a drugi w 1200x1600
letki
hmmm .... no to jak z tym php jest tak to ocenię grafikę ...

grafika słaba exclamation.gif! wogóle nie wskazuje na tematykę strony i za mało grafiki ...
proponowałbym całkowicie zmienić grafikę :|
i odrazu podczas tworzenia grafiki uwzględnić większą ilość kolorów ...
pracuj pracuj smile.gif
coolmm
Dlaczego całkowicie zmienić grafikę i uwzględnić więcej kolorów?
Jakie są wg Ciebie tego powody?
letki
strona jest za ciemna .... a sam kolor czarny i krwisto czerwony nie wystarczą ...
a wręcz odpychają ...
ja bym użył kolorów pastelowych ... tak aby nie raziło potencjalnego użytkownika oglądającego stronę ..
aby oczy nie bolały :-)
tiraeth
  • Typografia w menu do bani
  • Nie podoba mi się czerwony kolor fotografii
6/10 bo za banalne
Chewolf
Cytat(Vertical @ 2005-02-10 18:37:11)
Co do grafiki to też przydałoby się trochę więcej grafiki...

winksmiley.jpg thumbsupsmileyanim.gif
_Mateo
Wiesz co, jak dla mnie to jest zbyt ponura - troszkę życia, tęczy, pogody laugh.gif troszke faktycznie przymaławo tej grafiki, ale najgorsza jest kolorystyka i jeszcze raz kolorystyka - bardziej takie kolorki pasują na stronę zakładu pogrzebowego, a nie strony liceum smile.gif Ale to jest kwestia już twojej weny i gustu - jak dlamnie zbyt ciemna , i z tego co widzę, to nie tylko ja to dostrzegam ...

Pozdrawiam, mateo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.