Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]IP notifier 1.2 aktualizacja =]
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Daimos
Zdarza sie czasami ze chcesz poznac czyjes ip a nie wiesz jak ?
jak tak to czytaj dalej winksmiley.jpg

Chce sie dowiedziec co myslicie o tym i jakie ew. bledy widzicie smile.gif
szczegoly na stronie:
IP notifier 1.2 by my salsa

dodalem troche layouta ;p no i chyba juz niema mowy o flodowaniu =]
dodatkowo z nudow pare bajerow tongue.gif
Chinczyk
Do mnie nie dochodzą wiadomości...

---
Ok, jest. Ja tam wolę zapytać o IP... smile.gif
Daimos
juz dochodza tylko inny link trzeba wpisac, wejdz znowu na strone
po prostu nie dziala przekazywanie zmiennych przez tamte domeny
podalem link bezposredni do strony
mike
Cytat(buffalo soldier @ 2005-04-10 21:20:04)
( ... ) jakie ew. bledy widzicie smile.gif ( ... )

A gdzie mamy błędów szukać ?
Nie pokazałeś ani jednej linii kodu.
Daimos
chodzi mi o ew. luki w calym skrypcie, tzn w uzytkowaniu snitch.gif
po prostu jak cos jest nie tak to powiedzcie smile.gif
jak na razie zauwazylem ze musze zrobic sprawdzanie numeru gg winksmiley.jpg
bo nawet jak tekst sie wpisze to skrypt dziala
Chinczyk
Błędów to raczej nie widać... Może jedynie dopuszczaj do wpisania tylko cyfry i usuwaj tagi html, bo trochę Ci się tabelka rozjechała...

Warto też się zastanowić może nad czasowym blokowaniem numeru gg, na który dane zostały już wysłane (żeby ktoś komuś nie narobił syfu?).
Daimos
no dzieki smile.gif juz zrobilem sprawdzanie czy zmienna jest liczba:
  1. <?php
  2.  if(is_numeric($_GE['aco')){
  3. ?>

a faktycznie musze zabezpieczyc przed flodem
Seth
Cytat
Twój ip: 62.179.0.13
Twój proxy: Brak proxy
Proxy Host: Brak proxy
Host: warink00.chello.pl

Tak sie sklada, ze warink00.chello.pl to wlasnie proxy snitch.gif

btw: Nie podoba mi sie to, ze musze podawac swoj numer GG widoczny w URLu. Moze zamienic to na POST ?
FiDO
A jak wtedy podasz komus, zeby kliknal w linka? zrobisz strone, na ktorej bedzie formularz? snitch.gif

Moze predzej cos takiego, ze logujesz sie na stronie, podajesz swoj gg, a system generuje linka z jakims losowym ciagiem, ktory jest przypisany do tego numeru gg i umieszczony w linku.
Daimos
faktycznie dobry pomysl, juz wlasnie nad tym myslalem i wlasnie zabieram sie do pracy =] skrypt bedzie generowal link dla uzytkownikow z zakodowanym gg =] oprocz tego bedzie mozna ustalic tekst na stronie ktory zobaczy uzytkownik zamiast strony glownej =]
hwao
Kod
Dane użytkownika, który wszedł na stronę
Czas wejścia: 2005-04-11 15:33:15
IP: unknown
Host:
Proxy: 83.17.27.99
Proxy Host: akx99.internetdsl.tpnet.pl

Domnie dochodza takie dane

Wiec nie kompetne...
Vertical
Nie wysyła mi nic na gg...
Daimos
moze zle link wpisujesz snitch.gif

hwao
niewiem dlaczego tak sie dzieje, w kazdym razie postaram sie to poprawic

nowe ulepszone biggrin.gif sprawdz sam =] www.dlaczego.xx.pl
jono
hehe, zlokalizowało mnie w Amsterdamie. Ciekawe, czy od razu dadzą mi obywatelstwo....

Kod
<script language="Javascript" src="http://map.geoup.com/geoup?template=CityName"></script>

już to lepiej działa...
Chewolf
Cytat(jono @ 2005-04-22 18:41:10)
hehe, zlokalizowało mnie w Amsterdamie. Ciekawe, czy od razu dadzą mi obywatelstwo....

Kod
<script language="Javascript" src="http://map.geoup.com/geoup?template=CityName"></script>

już to lepiej działa...

To oznacza że nie jestem sam. tongue.gif
Kinool
hehhe
Cytat
Twój ip (*.*.*.*) zlokalizowano w Amsterdam, North Holland (province), Netherlands. (52.35, 4.90)

dla wyjasnienia to jestem w pomorskim smile.gif ta baza to z Geo IP?? bo z tego co sie orientuje to tam jest dobrze przypisane jako PL
GrayHat
Twój ip (83.24.194.203) zlokalizowano w Marina Del Rey, California, Stany Zjednoczone. (33.98, -118.45)

a ja myslalem ze jestem w warszawie...
Nievinny
Dodam, że u mnie to samo co u poprzednika... winksmiley.jpg
Daimos
heheh lokalizator ma mase bledow jeszcze, ale do oceny chcialem dac samego ip notifiera... snitch.gif jak wam sie podoba wogule pomysl, chyba komus sie to przyda
jono
Cytat
Update: NetGeo has stopped responding to over 50% of queries properly and there's a fatal bugs in IP-Atlas that cause it to completely fail when something can't be located. If anyone would like to take over IP-Atlas (search for alternate lookup methods, squash the bugs, respond to users) please email me. Any email related to IP-Atlas not working will be ignored right now because I do not have time.
- http://www.xpenguin.com/ip-atlas.php
mike
Cytat(buffalo soldier @ 2005-04-23 14:43:06)
( ... ) ale do oceny chcialem dac samego ip notifiera... snitch.gif ( ... )

A jakbyś dał do oceny Porshe z silnikem Trabanta. To jak myslisz co powiedziałbym na to swiat motoryzacji winksmiley.jpg

Twój IP Notifier opiera się na czymś co ma wady. Co za tym idzie IP Notifier działa wadliwie. Dlatego ludzie to wytykają.

A pomysł owszem, ciekawy.
Daimos
Cytat
A jakbyś dał do oceny Porshe z silnikem Trabanta. To jak myslisz co powiedziałbym na to swiat motoryzacji

Jakbym dal do oceny porshe z silnikiem trabanta to bym napisal:
zobaczcie jaka blacharka biggrin.gif:D i ogolny wyglad, kolor, a na silnik nie patrzcie bo go nie dlugo zmienie winksmiley.jpg biggrin.gif

ale bardziej bym przyrownal to jakbym dal prosche do oceny z tlumikiem trabanta
bo wkoncu Atlas jest tylko malym dodatkiem na stronie ktorego chyba wywale ;p
Speedy
Niektóre IP przydzielane dynamicznie przy neostradzie są lokalizowane gdzieś w Ameryce płn. biggrin.gif .
Daimos
kolejny....

LOKALIZATORA NA STRONIE NIE BEDZIE wywale jak bede mial chwilke czasu winksmiley.jpg wiem ze lokalizuje zle, sam jak wchodze na strone to mi pokazuje ze jestem w amsterdamie, wszyscy sie wypowiadaja na temat Lokalizatora a to jest tylko dodatek ktory sciagnalem ze strony IP Atlas. Moze ktos zacznie pisac o tym co zrobilem JA snitch.gif winksmiley.jpg
jono
dla pocieszenia dodam: bardzo ładny kolor tych dużych literek w poprzednim poście tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.