Pozdrawiam
@moders / admins: nie wiedziałem, w które forum to wcisnąć, to wydało mi się najbardziej odpowiednim. Mam nadzieję, że prosota(?) problemu nie będzie przeszkadzała w tym dziele.
<template:useobject name="member" method="getLogin" />
<?php function smarty_function_getdao($arrParams, & $objSmarty) { { $smarty->trigger_error(\"getdao: missing 'name' parameter\"); return; } /* Pobieramy zmienną phppath - moją zmienną środowiskową, zawierającą miedzy innymi informacje o akcji, parame rach itp. */ $arrPhppath = $objSmarty->get_template_vars('phppath'); /* Chwilowo czyścimy tą zmienną ze zbioru zmiennych Smarty'ego */ $objSmarty->clear_assign('phppath'); { /* BASEDIR to moja stała zawierająca ścierzkę do root'a aplikacji. */ require_once BASEDIR.'dao/'.$strDaoName.'.dao.php'; if (!$objDao = new $strClassName) { return false; } $arrPhppath['daos'][$strDaoName] = & $objDao; } /* Przypisujemy zmienną na miejsce. */ if (!$objSmarty->assign('phppath', $arrPhppath)) { return false; } return true; } ?>
<?php //plik news.php $adodb->Execute($query); else { $news = $result->GetArray(); $smarty->assign('news',$news); } //plik news.tpl.php <table> {section name=mysec loop=$news}{strip} <tr><th>{$news[mysec].title}</th></tr> <tr><td>{$news[mysec].text}</td></tr> {/strip}{/section} ?>
<?php $doc = DOMDocument::loadHTMLFile('file.html'); $title = $doc->getElementByTagName('title'); $title->textContent = \"Tytuł strony\"; $naglowek = $doc->getElementById('naglowek'); $naglowek->textContent = \"Naglowek\"; ?>
<?php $A = 'To jest tytul tej strony'; $B = 'To jest nowy naglowek strony'; $C = 'To jest nowa zawartosc sciema'; try{ $DOM = new DOMDocument; $DOM->validateOnParse = true; $DOM->loadHTMLFile( 'pikus.tpl' ); $DOM->encoding = 'iso-8859-2'; $DOM->getElementsByTagName( 'title' )->item(0)->nodeValue = $A; $DOM->getElementById( 'naglowek' )->nodeValue = $B; $DOM->getElementById( 'tresc' )->nodeValue = $C; } catch( DOMException $E ) { } ?>
<?php // Find the runtime component $UserList =& $Page->findChild('Users'); // Get the users record set $UserSet = & NewRecordSet('SELECT * FROM users') // Register the record set as the data source for the runtime component $UserList->registerDataSet($UserSet); ?>