Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ajax
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Bielo
W związku z ostatnim newsem w wortalu mam pytanie gdzie umieszczac posty dotyczące ajaxa? Mam problem bo dotyczy to zarówno xml'a, php jak i forum "po stronie przeglądarki"
dr_bonzo
Nie ma wspolnego forum wiec musisz umiescic na jednym z wyzej wymienionych (nejwyzej cie przeniosa), np. po stronie przegladarki.
seaquest
Myślę, że zależy czego dotyczy problem. Jeżeli problem dotyczy php, to wiadomo, jeżeli XML to wiadomo, a jeżeli Javascript, to też odpowiednie forum istnieje.
Slump
A ja mysle, ze dla pozadku osobne forum.
Latwiej bedzie szukac smile.gif
dasko
Zgadzam się z Seaquestem. Ajax to połączenie istniejących technologii i zdecydowanie można określić, czego dotyczy problem.
seaquest
Slump, zobaczymy jak często będą występować posty dotyczące AJAX'u i wtedy zadecydujemy czy jest potrzebne nowe forum. Póki co nie widzę takiej potrzeby, ponieważ na forum istnieje tylko 1 temat dotyczący bezpośrednio AJAX'u. I jest to ten temat.
sirrus
witam!

Nie chciałbym, aby zabrzmiało to jak reklama, ale na moim blogu : wojtek obst blog, mam w planach popisać trochę o AJAX-ie. Na razie są tylko strzępy informacji, ale zapraszam do subskrypcji RSS'a. To tak pół off-topic, prosze moderatorów o nie traktowanie owego linku jako reklamy, albo ew. usunięcie.

Co do AJAX-u - myślę że jest to na tyle nowa technologia (nie wiem czy to właściwe słowo w tym przypadku, bo to w końcu "zbitka" kilku rzeczy), iż nie można do końca stwierdzić w jakim kierunku to pójdzie. Jestem za zdaniem kolegów, aby póki co konkretne problemy rozważać w określonych działach (php, XML itd.).
Speedy
Cytat(sirrus @ 2005-05-12 21:05:12)
nowa technologia (nie wiem czy to właściwe słowo w tym przypadku, bo to w końcu "zbitka" kilku rzeczy).

racja - niewłaściwe winksmiley.jpg

Cytat(Jesse James Garrett)
Defining Ajax

Ajax isn’t a technology. It’s really several technologies, each flourishing in its own right, coming together in powerful new ways.

na razie lepiej rozważać konkretne problemy i zagadnienia osobo, a jeżeli ilość tematów na temat ajaxu wyraźnie się zwiększy, wtedy pomyśleć o osobnym dziale.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.