Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] różnice między przeglądarkami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
hispano
Mam mały problem z powodu różnic między wyświetlaniem obramowania w Firefox'ie i w IE.
W Firefox'ie wszystko wygląda OK, dotted jest dotted a dashed to dashed. Natomiast w IE dotted wygląda jak dashed i nie ma różnicy gdy ustawię na dashed.

Mam nawet przypadek, że jednej linii w ogóle nie widać w IE.
Stronkę sprawdzałem validatorem na www.w3c.org i wszystko jest OK. Zero błędów i zero ostrzeżeń.

Czy ktoś z was miał taki problem ze stylami??
Pomóżcie bo stronka w IE traci bardzo dużo.

Pozdrawiam

hispano
uzytkownik24
niestety ie tak już ma biggrin.gifz tego co wiem to nic z tym nie zrobisz, chyba że wstawisz obrazek z takim obramowaniem jako background tego co ma być obramowane.
hispano
Dzięki.

Tylko po co piszą na w3c.org, że IE spełnia wymagania CSS.

hispano
uzytkownik24
które css? i w kótrym miejscu to znalazłeś bo chciałabym przeczytać. pokaż może tą stronkę o której mowisz, może się coś wymyśli.
hispano
OK znalazłem to na tej stronie. Pozycja CSS Browsers.

http://www.w3.org/Style/CSS/

Zdrówka
uzytkownik24
no tak jest napisane, że ie obsluguje css1 i nawet css2 ale nie jest napisane, że robi to w pełni. poza tym, ie obsługuje padding tyle, że liczy go inaczej niż wszystkie inne przeglądarki, więc dotted to nie jest jedyna różnica biggrin.gif
sobstel
Cytat(uzytkownik24 @ 2005-05-02 23:14:25)
poza tym, ie obsługuje padding tyle, że liczy go inaczej niż wszystkie inne przeglądarki

mowiac scislej, padding liczy dobrze, tylko rozmiary boxow liczy inaczej niz inne przegladarki i inaczej niz mowia standardy i chodzi tylko o rodzine ie 5.x.
uzytkownik24
Cytat(sopel @ 2005-05-02 22:32:32)
[...] chodzi tylko o rodzine ie 5.x.

tak w ie 4.x, 5.x i 6.x
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.