Witam,
Problem był już poruszany kilka razy. Pamiętam, że doszliśmy do wniosku, że nie da się idealnie zakodować aplikacji w php. Ja jednak nie potrzbeuję porządnego kodowania tylko takie, którego złamanie (tj. doprowadzenie zakodowanego kodu do formy używalności w sensie możliwości zmieniania go i otrzymywania odpowiednich efektów) zajęłoby średnio (z tendencją do początkującego profesjonalisty) około 1 miesiąca a koszty tej operacji byłyby nie współmierne do zysków z niej uzyskanych.
Co już uzyskałem:
1) Udało mi się napisać skrypt, który usuwa wszystkie niepotrzbne białe znaki
2) Udało mi się przygotować skrypt, który wyciaga wszystkie ciągi (pojedyńczo i podwójnie cytowane) a w ich miejsce wstawia wywołania funkcji je podające.
3) Udało mi się przygotować skrypt, który modyfikuje nazwy zmiennych i funkcji tak by było ciężko je odróżnić od siebie.
4) Udało mi się powyższe skrypty przerobić tak aby działały odpowiednioo z klasami a także plikami include i require.
5) Udało mi się przygotować kodowanie tych plików połączone z kompresją.
Ale to jeszcze za mało - gdyż mi rozkodowanie tego i podejrzenie co i jak zajęło trzy tygodnie bez narzędzi odpowiednich (a z narzędziami to 5 dni).
Potrzebuje jeszcze jakichś innych sposobow kodowania.
Kiedyś PMadej (chyba) wspominał na IRC'u o ezAccelelatorze.
Otóż ja potrzebuję czegoś w tym stylu tylko darmowego i tak by była potrzebna jak najmniejsza ingerencja w serwer.
Wiem, że wymagania są duże.
Jeśli macie jakieś pomysły/sugestie co by tu jeszcze - to dajcie znać.
Z góry dzięki za wszystkie sugestie/pomysły
Pozdrawiam,
Prometeusz