Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przesyłanie dalej zmiennych $_POST
Forum PHP.pl > Forum > PHP
codo
Hej, ma 2 krokowy formularz.
Drugi dostal zmienne post od pierwszego .Teraz chce submitowac calosc, moge zrobic 120 razy:
  1. <?php
  2. <input type='hidden' ....
  3. ?>

ale jak to zrobic dla wszystkich zmiennych ktore juz mamy w 'poscie'? wielkiego for'a? A moze jakos lepiej? No i zeby to bylo w miare bezpieczne winksmiley.jpg
Majdan
Sejse - poczytaj w manualu lub przeszukaj forum.
NuLL
  1. <input type='hidden' name='_old_post_data' value='<? serialize($_POST); ?>'>

Na upartego tak można.
codo
I tak bede tam mial sesje usera, a moze tak:
Cytat
Kod php:
1

<input type='hidden' name='_old_post_data' value='<? serialize($_POST); ?>'>

Na upartego tak można.

Tylko jakie to ma wady? Moze byc jakos przechwycone albo czy zwieksza szanse na jakis wlam?
Rastman
zrób jak mówi Majdan. Po pierwszym kroku zmienne POST wrzuć do tablicy$_SESSION, a zostana przekazane dalej, możesz tam wrzucić nawet kopię zawartości tablicy $_POST, a w następnym kroku wyciagnąć
pozdrawiam
codo
ok, tak zrobie. Powiedzcie mi jeszcze tylko czy jak mam register globals na OFF., to robie sobie tak w drugim formularzu:
Kod
// ----
ob_start(); // jestem gdzies w srodku
session_start();
$_SESSION['name']=$_POST['name']; // tak?
...
...
$_SESSION['fist_post']=$_POST; // a moze tak?

ob_end_flush();
// ---
ActivePlayer
to zalezy od tego jak bedzie CI wygodniej. zawsze mozesz sie potem odwolywac
  1. <?php
  2. $_SESSION['old_post']['name'];
  3. ?>
przynajmniej bedziesz mial to troche uporządkowane, chyba ze zapiszesz tam niepotrzebne dane jakies, to wtedy 1 sposob lepszy
codo
Ok, dzieki. Wszystko juz wiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.