Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: <table> w <div> - problemy z szerokościami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
scanner
Witajcie mastahy rasy przeróżnej.
Masta scanner ma problem.

Potrzebuję do diva wstawić tabelkę, jak widać tutaj: http://www.scanner.eu.org/nesting.htm

div jest w niewymiarowanej komórce, wewnątrz diva jest tabelka, która z oczywistych względów wychodzi poza okno przeglądarki.

Firefox ładnie pokazuje suwaki w divie, natomiast IE rozsuwa tegoż diva na szerokości wstawionej do środka treści i w nosie ma że ja chcę mieć widok taki jak z firefoxa.

Jak go do tego zmusić?

Aha - najlepiej jakby pozbyć się też pionowego suwaka w IE - potrzebuje tylko pionowy, z divem rozciągnietym na wysokość jego zawartości, która jest zmienna, zależna od pogody i sytuacji politycznej w Timbuktu.
Draugfor
Hmmm... udalo mi sie osiagnac taki pasek, jak w Firefoxie, ale za to ten dolny nie chce zniknac, przeklenstwo. Moze prosciej w <iframe>?
Pozdrawiam.
scanner
Możesz pokazać co zrobiłeś?
Draugfor
Nic takiego. Dodalem bezwzgledna szerokosc do tej glownej komorki tabeli.

Bylo:
  1. <TR>
  2. <TD width=166>lewa strona</TD>
  3. <TD>

Jest
  1. <TR>
  2. <TD width=166>lewa strona</TD>
  3. <TD width="420px">

No i wtedy pojawia sie ten zadany pasek. Tylko ten na dole zostaje. Pomyslalem, ze
Kod
body{
overflow: hidden;
}

zalatwi sprawe, ale nie dziala. :|

Do tego <div>'a ponizej mozesz dodac style="overflow: scroll", ale tez to nie jest rewelacyjne.

Krotko mowiac, jedyne, co moge Ci poradzic, to wrzucenie tego wszystkiego w <div>'a, danie mu style="overflow: none" i stworzenie wlasnych paskow przewijania... :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.