Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: select ukladanie danych w tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
kaczorek
Witam,
Mam problem ze sformatowaniem tabeli.
Kiedy wyciagam dane z bazy a jest to id, data, nick, e-mail, miasto i tresc wpisu do ksiegi gosci mam to poukladane tak:

1. <?php
  2. echo "<table border="1">n";
  3.  
  4. while ($row = mysql_fetch_assoc($results)) {
  5. echo "<tr>n";
  6. foreach ($row as $value) {
  7. echo "<td>n";
  8. echo $value;
  9. echo "</td>n";
  10. }
  11. echo "</tr>n";
  12. }
  13. echo "</table>n";
  14. ?>

niestety nie wiem jak to zrobic, zeby wszystkie komorki az do tresci wpisu byly wyswietlane jednym ciagiem. Probowalem juz roznych metod, ale klapa, czy ktos da jakas wskazowke??
nospor
Mozna prosic o jasniej? Moze jakis przyklad co ma jak wygladac bo nie kumam nic a nic
kaczorek
Chcialbym, aby tabela z danymi wygladala tak:

Id / Nick / data / miasto / e-mail / tresc wpisu do ksiegi

a wyglada tak:

przykład

Chodzi mi o to, aby komorka dopasowala sie do wielkosci pobieranego tekstu, nie ma to znaczenia tylko w ostatniej komorce z trescia wpisu, tam sie moze ona dzielic ile chce.
nospor
No i od razu sie wszystko rozjasnilo. Juz wiem oco ci chodzi. Wiem rownież, ze to jezeli juz, to robi sie w html. Przenosze
kaczorek
Ok, znalazlem rozwiazanie, ale tylko dla wartosci wprowadzanych z formularza, data, ktora dodaje baza z funckji NOW() caly czas sie dziwnie uklada w dwoch poziomach, natomiast na reszte jest patent czyli:

1. <?php
  2. echo "<table border="1" cellpadding="2" cellspacing="2">n";
  3.  
  4. while ($row = mysql_fetch_assoc($results)) {
  5. echo "<tr>n";
  6. foreach ($row as $value) {
  7. echo "<td>n";
  8. echo $value;
  9. echo "</td>n";
  10. }
  11. echo "</tr>n";
  12. }
  13. echo "</table>n";
  14. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.