Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze skryptem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sentes
  1. <?php
  2. $user_fil = "news.txt";
  3. $pli = fopen($user_fil, "r");
  4. $zawartosc_pli = fread ($pli, 999999);
  5. fclose ($pli);
  6. $wynik = str_replace("daTextBox=", "", $zawartosc_pli);
  7.  
  8. $user_file = "news.txt";
  9. $plik = fopen($user_file, "w");
  10. $zawartosc_pliku = "daTextBox= <b>".$logen."</b><br>".$zapis."<br>---------------------------------------------------------------------------------<br>".$wynik;
  11. fputs ($plik, $zawartosc_pliku);
  12. fclose ($plik);
  13.  
  14. ?>

Mam taki skrypt i jak zawsze odpalego np. wpisze w logen = jeden i zapis = dwa
To mi w pliku tekstowym "news.txt" wpisuje takie cos
Cytat
<b></b><br><br>---------------------------------------------------------------------------------<br>
<b>jeden</b><br>dwa<br>---------------------------------------------------------------------------------<br>

podwaja mi to ;/ i nie wiem co jest zle w kodzie
a i jeszcze wytlumacze ze w kodzie o to chodzi zeby wczytywal to co jest w pliku i pozniej to co tam jest na koniec wstawial
Pigula
jezeli odpalamy najpierw taki skrypt jak podales to w pliku jest cos takiego:
Cytat
daTextBox= <b></b><br><br>---------------------------------------------------------------------------------<br>

i to sie zgadaz bo zmienne $logen i $zapis są puste.
nastepnie dodajemy wstawiamy jakies wartosci tych zmiennych:
  1. <?php
  2. //...
  3. $wynik = str_replace("daTextBox=", "", $zawartosc_pli);
  4. $logen='jeden';
  5. $zapis='dwa';
  6. $user_file = "news.txt";
  7. /...
  8. ?>

i w pliku mamy cos takiego:
Cytat
daTextBox= <b>jeden</b><br>dwa<br>---------------------------------------------------------------------------------<br>
<b></b><br><br>---------------------------------------------------------------------------------<br>

czyli tak jak powinno byc najpierw masz nowy tekst pozniej wczytany, chyba o to Ci chodzilo?
sentes
chodzilo mi o to ze po odpalnieu skryptu dodaje mi ciagle te gowno ;]
Cytat

czyli np. odpalimy skrypt 3 razy z takimi samymi wartosciami to w pliku tektowym bylo by takie cos
Cytat
<b>jeden</b><br>dwa<br>---------------------------------------------------------------------------------<br>

czyli w skrocie mowiac nie chce zeby w pliku tekstowym dodawalo sie to i nie wiem czemu sie dodaje
Cytat
Upachi
To tylko ja czy ktoś jeszcze nie wie co ma być zapisywane w tym pliku questionmark.gif Chcesz żeby w tym pliku nie było questionmark.gif

Kod

Bo napisałeś przecież:

1. <?php
  2. //...
  3. $zawartosc_pliku = "daTextBox= <b>".$logen."</b><br>".$zapis."<br>---------------------------------------------------------------------------------<br>".$wynik;
  4. //...
  5. ?>

Wieć ci sie to dodaje. jak niechcesz tego mieć to wywal to. I zamień na np takie coś:

1. <?php
  2. //...
  3. $zawartosc_pliku = "daTextBox= <b>".$logen." ".$zapis." ".$wynik;
  4. //...
  5. ?>

A tak przy okazji. Po co na początku zamieniasz to "daTextBox=" na spacje questionmark.gif Nie lepiej tego wcale nie dodawać bo i tak nic z tego nie zostanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.